Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Gerenommeerde tall ships uit de hele wereld hebben hun komst naar SAIL Amsterdam 2010 bevestigd. Dit geldt onder andere voor: Belle Poule (Frankrijk),

Dar Młodzieży (Polen), Dewaruci (Indonesië), Götheborg (Zweden), Iskra (Polen), Jolie Brise (Groot-Brittannië), Kaliakra (Bulgarije), Kruzenshtern (Rusland), Loa (Denemarken), Mir (Rusland), Pogoria (Polen), La Recouvrance (Frankrijk), Sedov (Rusland), Shabab Oman (Oman), Shtandart (Rusland), Sørlandet (Noorwegen) en Thor Heyerdahl (Duitsland). Hierdoor is het publiek nu al verzekerd van een uniek nautisch aanbod tijdens SAIL Amsterdam 2010. Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus op en rond het IJ.
Blikvangers

“Amsterdam en de sfeer van SAIL Amsterdam oefenen een grote aantrekkingskracht uit op de kapiteins en crews van de tall ships,” vertelt Daan Meijer, directeur van Stichting Sail Amsterdam. “Ondanks de nodige concurrentie van andere nautische evenementen in Europa en Zuid-Amerika zijn wij erin geslaagd al veel internationale schepen te contracteren voor SAIL Amsterdam. Ook de Nederlandse Clipper Stad Amsterdam, die op dit moment als de Beagle in de voetsporen van Darwin de wereld rondreist, zal op tijd terug zijn voor SAIL 2010. Naast de grote windjammers zal de Hr. Ms. Urania, het zeilend opleidingsschip van de Koninklijke Marine, een van de blikvangers op SAIL zijn. De komende maanden zullen er nog heel veel meer schepen uit verschillende klassen bijkomen, maar met deze bekende tall ships is het duidelijk dat SAIL 2010 weer een uniek evenement gaat worden.”
Stap aan boord

SAIL 2010 biedt verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de tall ships. De tall ships leggen overdag hun loopplanken uit, zodat bezoekers van het evenement de schepen gratis kunnen bezichtigen.
Nieuw is de mogelijkheid voor groepen om via het Nautisch Evenementen Bureau arrangementen aan boord van een tall ship te boeken (www.sailevenementen.nl). Wie het leven aan boord van een traditioneel zeilschip voor de volle honderd procent wil ervaren, kan meedoen aan de North Sea Tall Ships Regatta 2010. Deze tall ships race wordt in aanloop naar SAIL 2010 gehouden en start op 10 augustus in Hartlepool (Engeland).
SAIL 2010

SAIL Amsterdam vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010. Tijdens het gratis toegankelijke evenement is een imposante vloot van tall ships uit de hele wereld te bewonderen. Daarnaast meren naar verwachting circa 600 schepen, van varend erfgoed tot uiterst modern, af in en rondom het IJ. Het nautische aanbod wordt omlijst door een uitgebreid cultureel en nautisch getint programma voor jong en oud.
SAIL 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Gemeente Amsterdam, Koninklijke Marine, ING, Nationale Postcode Loterij, De Telegraaf en Gaastra en de sponsors Accor Hotels, Provincie Noord-Holland, Nuon en Clifford Chance.

http://sail2010.nl/

Internet:
-
www.amsterdamwatersensations.nl
- www.amsterdamtourist.nl
- www.iamsterdam.com