Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Campingorganisatie viert 20-jarig bestaan. Vanwege de toenemende vraag onder campinggasten naar luxere accommodaties heeft campingvakantiespecialist Selectcamp voor het 2012 vakantieseizoen het aantal campings  uitgebreid.

Nieuw zijn camping Lido aan het Gardameer, camping Beach Garden in Languedoc-Roussillon en twee campings in Spanje: El Delfin Verde aan de Costa Brava en Vilanova Park aan de Costa Dorada. Hiermee komt het totaal aantal campings dat Selectamp aanbiedt in de bestemmingen Nederland, Italië, Frankrijk, Kroatië en Spanje op vijftig. De campingorganisatie specialiseert zich in verschillende typen luxe kampeeraccommodaties  waaronder de paradepaardjes Lodgetent en de Lodgesuite. Dit jaar viert Selectcamp haar 20-jarig bestaan. Nadere informatie over het aanbod en reserveringen via www.selectcamp.nl.

20-jarig jubileum
‘Wij vieren ons 20-jarig bestaan dankzij onze gasten,’ stelt Selectcamp commercieel manager Bas van Heezik.’Zij hebben de richting aangegeven waarin wij ons als campingspecialist  ontwikkelen – ‘Glamping’ - kamperen in weelde.’ Dat kan bijvoorbeeld in de Lodgetenten die op maar liefst 15 campings in Italië, 5 in Frankrijk en 3 in Spanje worden aangeboden. Het doek is van canvas maar verder gaat iedere vergelijking met een standaard tent mank: de 27,5 m² grote tent is voorzien van een keukenunit met stromend water, een badkamer met douche, wastafel en toilet, geschikt voor maximaal 6 personen.

Qua luxe spant de Lodgesuite de kroon: het interieur heeft iets weg van een luxe hotelsuite maar dan onder een canvas dak. Een houten vloer, een heus hemelbed, een trendy badkuip op pootjes en een volledig ingerichte keuken geven deze accommodatie een bijzonder cachet. De kinderen hebben de beschikking over hun eigen apart geplaatste slaap- en speeltent. De Lodgesuites zijn beschikbaar op verschillende campings in Italië en op camping Les Ranchisses in de Ardèche.

Bungalowtent
Daarnaast biedt Selectcamp verschillende soorten stacaravans naar eigen ontwerp aan, waaronder de Cottage Deluxe met een oppervlakte van 24m² en twee slaapkamers, geschikt voor 4 volwassen en 2 kinderen. Een grotere variant is Le Grand Comfort met een oppervlakte van 30m², voorzien van onder meer een Italiaanse design keuken, drie slaapkamers en airco. Populair zijn ook de grote bungalowtenten met volledige inventaris en echte bedden. ‘Slapen op een  luchtbed of campingmatrasje van twee centimeter dikte wordt door veel
kampeerders niet langer als vakantieplezier ervaren,’ stelt Van Heezik.

Acco’s zelf ontworpen
In tegenstelling tot enkele andere campingaanbieders zijn alle accommodaties op de campings ontworpen door en eigendom van Selectcamp zelf waardoor de kwaliteit gewa arborgd is. Bovendien beschikt Selectcamp op iedere camping over eigen personeel die gasten met raad en daad terzijde staan.

Selectcamp
Selectcamp verkoopt sinds 1992 volledig verzorgde luxe campingvakanties in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Alkmaar en is onderdeel van Vacanceselect.nl. Selectcamp is aangesloten bij de ANVR,  SGR en Thuiswinkel waarborg.