Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De arena van de mountainbikers. De Tiroler Zugspitz Arena is in 2012 wederom uitgeroepen tot ‘Approved Bike Area’. Het mountainbikegebied biedt haar sportieve gasten meer dan 100 gemarkeerde mountainbikeroutes, samen goed voor een totaal aanbod van 4.330 km fietsroutes.

Via het GPS-navigatiesysteem, gratis te downloaden op de website van de regio, vindt iedere mountainbiker feilloos de weg. Voor alle extreme bikers biedt het freeride-parcours in Lermoos de ultieme kick.

De Tiroler Zugspitz Arena heeft ook voor dit jaar weer voldaan aan de strenge kwaliteitsnormen op het gebied van mountainbikeroutes en voorzieningen die de toonaangevende mountainbike organisatie ‘Mountain Bike Holidays’ hanteert om onderscheiden te worden als ‘Approved Bike Area’. Slechts enkele regio’s in de Alpen mogen dit keurmerk voeren. Vooral op het onderdeel ‘verscheidenheid aan routes’ scoorde het gebied erg goed. Met meer dan 100 beschreven mountainbikeroutes is er voor iedere biker een geschikt parcours. De routes variëren in lengte (10 tot 100 km), hoogteverschil en moeilijkheidsgraad. Bij alle mountainbike verhuurlocaties is gratis informatie te verkrijgen over het gebied met overzichtelijke routekaarten. Zo kun je kiezen voor de tochten rond de Tiroler bergen Daniel, Thaneller, Zugspitze, Wannig, Grubigstein of Bleispitze, deze zorgen zelfs voor de ervaren biker voor de nodige spanning. Het freeride-parcours op de Grubigstein in Lermoos is een professioneel traject met springschansen, bruggen, heuvels en hindernissen voor echte cracks in topconditie. Bikeguiding Zugspitz Arena, dé MTB-school in de regio, biedt begeleide MTB-tochten in drie vaardigheidscategorieën aan. Voor vakantiegangers die in het bezit zijn van Z-Ticket zijn de ritten, inclusief fietstransport, met openbaar vervoer en de kabelbanen inbegrepen.  

Verzekert van GPS-ontvangst
Het als ‘beste bike-regio van Oostenrijk’ uitgeroepen Tiroler Zugspitz Arena biedt haar gasten mountainbiketochten per GPS. De navigatieroutes zijn eenvoudig en gratis via de website te downloaden. De digitale techniek wijst mountainbikers feilloos de weg. Met GPS op pad gaan, betekent dat de biker zich volledig op het fietsen kan concentreren en zich perfect op elke volgende ‘hindernis' kan voorbereiden. Op alle routes in de Tiroler Zugspitz Arena wordt 100% ontvangst gegarandeerd. Bovendien actualiseert de navigatie continu de resterende tijd, maar ook bijvoorbeeld hoeveel hoogtemeters er nog in het verschiet liggen.  

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze. Het gebied bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De regio ligt bij de Duitse grens en kan tolvrij worden aangereden. Ideaal voor gezinnen: het Z-Ticket. Hiermee hebben bezoekers niet alleen toegang tot de liften, maar ook openbaar vervoer, de entree voor verschillende zwembaden en de langste zomerrodelbaan van Tirol.

www.zugspitzarena.com
.