Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Na het ontbijtje op bed en het uitpakken van alle prachtige knutsels is het tijd voor een gezellig gezinsuitje met vader in de hoofdrol. En wat is er nou leuker dan samen met papa pijl en boog te schieten, of zo’n grote indianentent, een tipi, op te bouwen?

Deze zomer staan de ‘Native Americans’, zoals de Indianen zichzelf noemen, centraal bij Museum Volkenkunde. Op zaterdag 16 en zondag 17 juni kan de bezoeker in de museumtuin gratis meedoen aan allerlei leuke Indianenactiviteiten. Maar ook binnen in het museum zijn er in dat kader een heleboel leuke dingen te doen. En speciaal voor de vaders is op Vaderdag de museumentree gratis!

Tijdens dit tweede Indianenweekend wordt er in een van de vier tipi’s die in de museumtuin staan het spannende Indianenverhaal “Prairiewolf en rots” verteld; spelen we de quiz “Tooitje op, tooitje af” en kan de hele familie op speurtocht door de museumtuin. Binnen in het museum kan je creatief aan de slag met Indianenkleurplaten, je eigen tipi van karton maken of lekker kijken  naar leuke Indianenfilms.

Deze zomer vinden er nog twee speciale Indianenweekenden plaats: op 7 en 8 juli en 4 en 5 augustus. Tijdens deze weekenden biedt Volkenkunde zelfs de gelegenheid om in de tipi’s die in de museumtuin staan te overnachten. Middenin de Leidse binnenstad slapen als een Indiaan: dat is pas spannend! Inschrijven en meer informatie over het exacte programma staan op de website: volkenkunde.nl.

Voor het volledige programma, kijk op: www.volkenkunde.nl