Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Stichting Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof.  Mevrouw Svetlana Medvedeva opent woensdagmiddag 17 maart de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof

in Lisse in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden. From Russia with love’ is het uitdagende thema van Keukenhof 2010.

Met dit thema appelleert de bloemententoonstelling in Lisse aan een land dat in de komende jaren een belangrijke toeristenstroom op gang gaat brengen en een potentieel exportland is voor onze bloembollen. Rusland is reusachtig, prachtig en mysterieus, een bijzondere staat met een bijzonder verleden. Met name die aspecten wil Keukenhof in haar expositie tot uitdrukking brengen. Russische landschappen, Russische inspiratietuin, specifieke Russische dieren in de kinderweide en de onvermijdelijke datsja en matroesjka zullen niet ontbreken. Vanzelfsprekend zal één van de inspiratietuinen op Rusland zijn geënt. Pièce de résistance wordt een omvangrijk mozaïek van de beroemde Sint Basilius kathedraal in Moskou.”

Keukenhof opent op woensdag 17 maart 2010 voor de éénenzestigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer zo’n 850.000 bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een bepaald niet onaanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de toeristische sector in Nederland en de regio.
   
In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.

Keukenhof 2010 zal officieel worden geopend op 17 maart. Van donderdag 18 maart tot en met zondag 16 mei 2010 is het park vervolgens voor het publiek toegankelijk.

 

 

www.keukenhof.nl