Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Schipholfonds heeft in het eerste kwartaal van 2012 een bedrag van € 115.302 geschonken aan 24 instellingen en organisaties op het gebied van fysiek bewegen in de omgeving van Schiphol.

De hoogste donaties (van € 2.500 en hoger) werden vandaag op Schiphol uitgereikt door het bestuur van het Schipholfonds.

Hoogste donatie
Stichting NK Dressuur Haarlemmermeer organiseerde van 6 tot 10 juni 2012 in het Haarlemmermeersebos het Nederlands Kampioenschap Dressuur voor ruiters met een lichamelijke beperking, als onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Dressuur 2012. Het Schipholfonds doneert aan Stichting NK Dressuur een bedrag van € 15.000 voor het onderdeel paradressuur.

Hoge donaties
De Hoofddorpse squashclub MeerSquash houdt zich bezig met de uitvoer van het Squashing Kids programma, met als doel zoveel mogelijk kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 in de Gemeente Haarlemmermeer kennis te laten maken met squash en ze te laten aanhaken bij de reguliere jeugdactiviteiten van de club. Het Schipholfonds doneert een bedrag van € 10.000 voor het mede mogelijk maken van dit programma.

De sportvereniging Door Eendracht Sterk uit Kudelstaart gaat haar terras aanpassen met nieuwe speeltoestellen voor kinderen. Het Schipholfonds maakt deze aanschaf mede mogelijk met een donatie van € 8.000.

Het Schipholfonds
In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol het 'Schipholfonds' opgericht, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen.
Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Met veel enthousiasme heeft het Schipholfonds in de afgelopen 17 jaar organisaties en instellingen in de omgeving van Schiphol met donaties gesteund voor het realiseren van projecten op het gebied van cultuur, welzijn en sport.  Sinds de oprichting in 1994 heeft het fonds  bijna 10 miljoen euro uitgereikt.


Het bestuur van het fonds en de directie van Schiphol Group hebben besloten om met ingang van 2012 een nieuwe invulling aan de activiteiten van het Schipholfonds te geven. Meer informatie is beschikbaar op de website www.schipholfonds.nl