Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Oderstaand weer een selectie van een groot aantal evenementen in het bruisende ‘Groene Hart’ van Nederland in de komende maanden.

23 juni 2012: Nationale Streekproductenmarkt 2012, Woerden. Op 23 juni 2012 wordt de Nationale Streekproductenmarkt gehouden in de Rijnstraat in Woerden; voor één dag een Groene straat. Er worden volop streekproducten uit de omgeving van Woerden, het Groe e Hart en zelfs uit Overijssel en Brabant gepresenteerd. Vervolgens is deze grote streekmarkt elke zaterdag in kleinere vorm te vinden op de Meulmansweg. Naast het ‘gewone’ wekelijkse aanbod van de Streekmarkt zoals boerenkaas en andere ambachtelijke zuivel, boerenijs, varkens- en rundvlees, fruit en vruchtensappen, aardappelen en groente, brood, bloemen, honing, jams en geleien worden op deze dag producten uit andere delen van het land aangeboden.

De 20 extra kramen zorgen voor lekkernijen uit verschillende windstreken; bijvoorbeeld Brabantse asperges, mosterd en wijn uit Twente. Restaurants uit omgeving Woerden maken hapjes van streekproducten, zoals de Florijn te Nieuwerbrug en Patrick Dost met zijn Culinaire Smaakbus. Enkele wijnboeren houden proeverijen van Nederlandse wijn; een streekproduct in opkomst. Ook TV kok en vinoloog Robèrt Verweij is aanwezig van 12.00 uur tot 13.30 uur om advies en uitleg te geven over wijn-spijs combinaties.

De Nationale Streekproductenmarkt is op de 23ste ook een van de vertrekpunten voor drie Smikkelroutes; leuke fietsevenementen in deze regio.  Deze routes voeren door  het prachtige polderlandschap van het Groene Hart langs boerderijen waar men van harte welkom is om kennis te maken met de mensen, het bedrijf en de lekkere streekproducten. Starten is mogelijk vanaf de Streekmarkt Woerden, maar ook vanaf elke deelnemende boerderij op de route. Om deel te nemen dient voor  € 11,50 een routefolder met strippenkaart te worden aangeschaft. De strippen kunnen onderweg worden ingewisseld. (Verkooppunten www.woerdenbuitenstebinnen.nl/smikkelroute).

23 juni 2012: Veenlandtocht, Alphen aan den Rijn
Wandeltocht door het karakteristieke veenweidengebied van het Groene Hart. Deze tocht gaat letterlijk niet altijd over gebaande paden, maar soms dwars door de weilanden. Afstanden: 10, 17, 25, 38 en 50 kilometer.  

23 en 24 juni: Gouda Waterstad en Goudse Veteranendag
23 juni Gouda Waterstad; een gezellig festival rond de oude haven van Gouda. Er is een concert van de Stedelijke Harmonie Caecilia op IJsselschip 'den Onthaestingh', een drakenbootrace en shantykoren varen door de grachten.

Zondag 24 juni is de vijfde editie van de Goudse Veteranendag. Na de herdenkings-ceremonie en kranslegging spelen verschillende orkesten uiteenlopende muziekstukken.

29 juni, 20 juli en 17 augustus: Zomerpodium ‘Onder de Linden’, Vinkeveen

In een parkje in Vinkeveen bezorgen verhalenvertellers en muzikanten de bezoekers een intieme zomeravond. Het principe is hetzelfde als in het beroemde Amsterdamse Bostheater: neem zelf je kussentje, hapje en drankje mee voor een avondpicknick.

30 juni en 1 juli: Games weekend Archeon, Alphen aan den Rijn
Tegenwoordig zit iedereen achter de Xbox of PC. Maar onze voorouders hielden ook van Games. In Archeon speel je de middeleeuwse versie van Mario of de Romeinse variant op Warcraft.

11 juli: Sprookjesconcert On Tour, Bergambacht
Roodkapje, Assepoester en Doornroosje komen naar Bergambacht. Tijdens een spetterende voorstelling in Zalencentrum De Waard kruipt onder andere zangeres en presentatrice Sita in de huid van sprookjesfiguren.

Tot en met 16 september: Beeldentuin, Lopikerkapel

De splinternieuwe beeldentuin Uitweg in Lopikerkapel opent de deuren met een overzichtsexpositie van achttien kunstenaars. Er zijn grote en kleine sculpturen in staal, keramiek, steen, hout en kunststof te bewonderen. Eén kunstenaar ontwierp speciaal voor de tuin drie kunstwerken; zogenaamde land-art.

Tot en met 27 september: Avondplassentocht, Alphen aan den Rijn

Zelf varen over de plassen waar het Nationaal Regenboog Evenement wordt gehouden kan met de Avondplassentocht van Avifauna. Onder het genot van een hapje en drankje vaart het schip onder meer over het Braassemmermeer.

De hele zomer: Picknickbakfiets, Woerden en omgeving

De weilanden in het Groene Hart lenen zich bij uitstek voor een picknick. De Picknickbakfiets maakt het mensen makkelijk dat te ontdekken. De bakfiets is uitgerust met een picknickkleed, servies, tijdschriften, badmintonspel en een goed gevulde picknickmand met hapjes en drankjes (streekproducten).

De hele zomer: Expositie ‘Kijk, daar is de brandweer’, Reeuwijk

De geschiedenis van het brandblussen ontdekken aan de hand van gerestaureerde oude brandspuiten en ander materiaal uit de kernen Bodegraven, Driebruggen, Waarder en Reeuwijk.

Diverse data: Natuurexcursies in het Groene Hart

Staatsbosbeheer, IVN en Natuurmonumenten geven in verschillende excursies achtergronden bij de natuur waar de meeste mensen gedachteloos doorheen fietsen of wandelen. Op 27 juni is er een wandelexcursie door het Zaanse Rietveld en iedere derde zondag van de maand wordt er gewandeld door heempark De Kromme Aar. Vaartochten zijn er bijvoorbeeld door de Molenpolder bij Tienhoven, of in het weekend van 28, 29 en 30 juni langs de rietpluimen in de Nieuwkoopse Plassen.

Het Groene Hart
Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel.
www.groenehart.nl en www.groenehartkloppendhart.nl