Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met klassiekers van de populairste chefs ter wereld.  Fotograaf David Loftus, die voor wereldberoemde chef-koks als Jamie Oliver en Heston Blumenthal fotografeerde, is de auteur van een nieuw en prachtig kookboek: Reis om de wereld in 80 gerechten.

Samen met zijn beroemde culinaire vrienden reist hij langs dezelfde route als Phileas Fogg, hij als fotograaf, Jamie Oliver, Nigella Lawson en vele anderen als kok. Voor iedereen die van eten, reizen en culinair avontuur houdt.

In Reis om de wereld in 80 gerechten vind je recepten van ruim vijftien wereldberoemde chef-koks - ook Rachel Khoo, Alice Waters en Gennaro Contaldo werkten mee - mooie reisverhalen en de prachtigste foto’s. Treed in de voetsporen van Phileas Fogg op zijn grote reis door verschillende continenten en ontdek een schat aan heerlijkheden uit de vier hoeken van de wereld, zoals chilikrab uit Azië, caesar salad uit Amerika en focaccia met blauwe druiven uit Europa.

Als kind was David Loftus al gek op verhalen over avonturiers en ontdekkingsreizigers. Van alle boeken was Reis om de wereld in 80 dagen echter favoriet. De held van het verhaal, Phileas Fogg, is niet alleen gentleman en ware wereldreiziger, hij is tevens een foodie avant-la-lettre in hart en nieren. Reis om de wereld in 80 gerechten is Loftus’ eerbetoon aan deze held, waarin hij ons als gids een grand tour culinair biedt langs dezelfde route als die van Phileas Fogg.

David Loftus is een van de meest gerespecteerde foodfotografen van het moment. Zijn talent en persoonlijke manier van werken zijn de basis voor bijzondere samenwerkingen met vele topchefs, zoals die met Jamie Oliver, voor wie hij maar liefst zes boeken gefotografeerd heeft.

‘Reis om de wereld in 80 gerechten is de Top of the Pops van fantastisch eten – alle hits in één prachtige uitgave.’ – Jamie Oliver

Titel:Reis om de wereld  in 80 gerechten
Auteur:David Loftus
Prijs:€ 24,95
ISBN:9789021552316

Verschijningsdatum:augustus 2012