Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuwe zomerexcursie in IJsland;  Noord-Europa specialist Buro Scandinavia heeft een nieuwe excursie in IJsland aan haar aanbod toegevoegd: afdalen in een slapende vulkaan.

De nieuwe excursie is exclusief voor de zomer van 2012 te boeken en bestaat uit een afdaling naar het binnenste van de Thrihnukagigur vulkaan.

Het is 4000 jaar geleden dat deze vulkaan, gelegen op minder dan 30 kilometer van de hoofdstad Reykjavik, voor het laatst tot uitbarsting kwam. Destijds vormden zich drie pieken die nog altijd scherp tegen de hemel afsteken. In de hoogste van de drie is een opening van ongeveer 4 bij 4 meter. Hierin daalt men tijdens de excursie met een open kabellift 120 meter af naar de bodem van de onderliggende krater, die de vorm heeft van een omgekeerde trechter.

Een team van experts begeleidt deze 5 tot 6 uur durende excursie, die begint met een wandeling van 2,5 km over de lavavlaktes naar de Thrihnukagigur vulkaan. De gids vertelt gedurende de tocht veel over vulkaanuitbarstingen en erupties. Eenmaal in de krater afgedaald is er een uur de tijd om rond te kijken en foto’s te maken.   

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Scandinavia, over de nieuwe excursie: “IJsland blijft tot de verbeelding van reizigers spreken. Het bijzondere land is dit jaar dan ook weer populair onder Nederlandse vakantiegangers, die kiezen voor een rondreis over het hele eiland of een shortbreak Reykjavik. Veel van de excursies die wij aanbieden kunnen in beide gevallen gecombineerd worden met de geboekte reis. IJsland is natuurlijk bij uitstek een bestemming voor actie en avontuur. Deze nieuwe excursie sluit daar perfect bij aan en staat garant voor een onvergetelijke ervaring! De afdaling in de slapende vulkaan wordt uitsluitend van 15 juni t/m 31 juli 2012 aangeboden, dus wees op tijd met het reserveren van een plek.”

Kijk voor meer informatie over IJsland, losse excursies of andere bestemmingen van Buro Scandinavia op www.buroscanbrit.nl of ga naar een ANVR-reisbureau.