Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een nieuw initiatief van Floriade 2012 maakt het mogelijk om het uitgestrekte Floriadepark in een korte tijd te beleven. Vanaf maandag 18 juni kunnen bezoekers zich gedurende de hele dag laten vervoeren over het 66 hectare grote terrein met de Floriade Hop-on Hop-off.

Speciaal voor bezoekers die moeilijk lange afstanden kunnen lopen - zoals senioren en gezinnen met kleine kinderen – en voor personen die in één dag veel willen zien van de Floriade is naast de bestaande kabelbaan de Hop on Hop off service een uitkomst.

Vaste route
Drie electrokarren rijden van opening tot sluitingstijd een vaste route over het terrein. Er zijn elf stops waar bezoekers op- en af kunnen stappen. Elke tien minuten arriveert een electrokar bij een stop en er kunnen steeds veertien personen per electrokar vervoerd worden. Als de vraag naar deze nieuwe service op het Floriadepark toeneemt, zullen er meer electrokarren op de route ingezet worden.

Noord-Limburgs Groen
De Floriade Hop-on-Hop-off is een gezamenlijk initiatief van de organisatie van de Floriade en het regionaal samenwerkingsverband Noord-Limburgs Groen. Noord-Limburgs Groen gaat de exploitatie van de Floriade Hop-on Hop-off op zich nemen.

Dagprijs
Voor een vaste dagprijs van €6,- per persoon kunnen bezoekers de hele dag op- en afstappen. Kaartjes kunnen gekocht worden direct na binnenkomst op het park bij Guest Relations of bij de chauffeurs van de Floriade Hop-on Hop-off.

Betere hospitality
De organisatoren van de Floriade hopen met dit initiatief de hospitality op het park verder te vergroten en verwachten op deze manier in een belangrijke behoefte te voorzien. Ook past deze dienst met electrokarren in de duurzaamheidgedachte die Floriade 2012 nastreeft.