Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

EYE Film Instituut Nederland. Het EYE Film Instituut Nederland is een centrum in Amsterdam gewijd aan cinematografie (voorheen: Nederlands Filmmuseum in het Vondelpark). Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ, in de wijk Overhoeks (Amsterdam-Noord).

Het EYE heeft vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m². Ook is er ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met terras. In de nabijheid van het instituut wordt een collectiecentrum gerealiseerd voor taken op het gebied van restauratie, conservering en onderzoek. Hierin worden tevens het centrale depot en de bibliotheek opgenomen. EYE neemt deel aan het samenwerkingsverband Cineville.

Het EYE omvat wat eerder het Filmmuseum heette. Doelstelling is het behoud van het filmerfgoed voor toekomstige generaties, zowel Nederlandse films als buitenlandse films die in Nederland vertoond zijn. De collectie zelf en de kennis die men op het gebied van restauratie heeft, staan internationaal hoog aangeschreven. Daarnaast wil het instituut een levendige filmcultuur in Nederland bevorderen.

Het EYE huisvest de grootste filmbibliotheek van Nederland. De collectie van het instituut bestaat uit 46.000 films, 500.000 foto's, 41.500 affiches, alsmede scenario's, archieven van filmmakers en duizenden aan film gerelateerde objecten. De verzameling films omvat de hele filmgeschiedenis: van stille films uit het einde van de 19e eeuw tot hedendaagse producties. De collectie, waaraan regelmatig vele Nederlandse maar ook buitenlandse titels worden toegevoegd, is de inspiratiebron voor de filmprogramma's en tentoonstellingen van het instituut.

Regelmatig zijn er grote themaprogramma's waarin de filmgeschiedenis en hedendaagse cinematografische ontwikkelingen aan bod komen. Ook organiseert het instituut jaarlijks vele openluchtvoorstellingen, festivals, theatrale familievoorstellingen en retrospectieven. Het treedt op als distributeur van klassiekers en hedendaagse, eigenzinnige films.

De Desmet-collectie werd in 2011 opgenomen in UNESCO's Lijst van het Wereldgeheugen (ook Werelderfgoedlijst voor documenten genoemd).

Het Historisch Filmarchief werd opgericht in 1946 door onder anderen de directeuren van Kriterion Piet Meerburg en Paul Kijzer. Doel was het veilig stellen van het archief van De Nederlandsche Filmliga uit de jaren 1920. Deze werden ondergebracht in een kamer van het Kriteriongebouw. Vanaf 1947 had het archief een eigen directeur, Jan de Vaal, die in hoog tempo de collectie begon uit te breiden. Vanaf 1952 werden voorstellingen gegeven in het Stedelijk Museum. In dat jaar werd de naam veranderd in Nederlands Filmmuseum. Van 1975 tot begin 2012 was het museum gevestigd in het Vondelparkpaviljoen, waar ook de voorstellingen plaatsvonden. De andere taken waren gespreid over Nederland, en de huisvesting stond dan ook bijna voortdurend op de agenda.

In 1999 kwam directeur Hoos Blotkamp met een plan om het Filmmuseum samen met verwante instellingen te huisvesten in Rotterdam op de Kop van Zuid. De verontwaardiging in Amsterdam was groot; het plan werd teruggedraaid en Blotkamp ontslagen. Daarna werd uit drie opties gekozen voor nieuwbouw op de noordoever van het IJ. Aan het gebouw, ontworpen door het Oostenrijkse architectenbureau Delugan Meissl, is sinds 2009 gebouwd.

EYE, ook wel geschreven als eye, ontstond op 31 december 2009 door de fusie van het Filmmuseum, het Nederlands Instituut voor Filmeducatie, de Filmbank en Holland Film. Op 4 april 2012 werd het nieuwe gebouw geopend door koningin Beatrix