Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

21 juni t/m 9 september 2012.  Een uitgebreide tentoonstelling over een van de meest invloedrijke regisseurs van de 20e eeuw: Stanley Kubrick (1928-1999), het genie achter films als Lolita, 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange en The Shining.

Kubricks films zijn zowel uit technisch als artistiek oogpunt verbluffend. Inhoudelijk zocht hij vaak de controverse op. De tentoonstelling is een coproductie met het Deutsches Filmmuseum in Frankfurt en laat alle facetten zien van de totstandkoming van Kubricks films: van scenario’s tot storyboards, van setmodellen tot echte props en van kostuums tot fragmenten van de uiteindelijke films en documentaires.

Parallel aan de tentoonstelling vertoont EYE een retrospectief van de films van Kubrick, van The Killer’s Kiss (1955) tot Eyes Wide Shut (1999). In speciale programma’s zoals debatten, interviews en lezingen, wordt ingezoomd op Kubricks werk en zijn persoonlijke drijfveren.

Op 20 juni zijn Christiane Kubrick en uitvoerend producent Jan Harlan aanwezig bij de vertoning van Lolita om 21.00. Van 20.00 tot aanvang van de film biedt EYE een gratis preview van de tentoonstelling op vertoon van het filmticket.

Jan Harlan houdt op donderdag 21 juni (16.00) een inleiding bij de documentaire Stanley Kubrick: a Life in Pictures. Deze voorstelling is gratis te bezoeken bij bezoek aan de tentoonstelling (vrijkaarten vanaf 15.00 af te halen aan de balie op vertoon van tentoonstellingsticket. Zo lang de vooraad strekt).

Stanley Kubrick: The Exhibition is dagelijks geopend tot 18.00 en op donderdag en vrijdag tot 21.00.