Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met maar liefst 232 voorstellingen verspreid over 45 dagen, die zullen worden opgevoerd op 15 verschillende locaties in de stad Salzburg zijn de Salzburger Festspiele nog groter dan de voorgaande edities.

Het spectaculaire festival, dat ooit begon als eerbetoon aan Mozart, trekt ieder jaar duizenden mensen uit de hele wereld. Het festival vol zeer kwalitatieve voorstellingen door topartiesten start op 20 juli 2012 en wordt op 2 september 2012 naar traditie afgesloten met de voorstelling ‘Jedermann’.

Nieuwe concertreeks en kindervoorstellingen

De Festspiele spelen graag in op de actuele thema’s. Daarom is er dit jaar een nieuwe concertreeks toegevoegd: de ‘Ouverture Spirituelle’. Deze concertreeks speelt in op het dialoog tussen verschillende geloven die momenteel op veel plaatsen in de wereld speelt. De bekende dirigent Zubin Mehta en het Isrealic Philharmonic Orchestra zullen aan de concerten deelnemen. Naast dit maatschappelijke onderdeel, wordt er ook een meer luchtig onderdeel geïntroduceerd tijdens deze editie van de Salzburger Festspiele.

Om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met een van de belangrijkste culturele festivals zijn er diverse toneelstukken en poppentheaters speciaal voor kinderen in het programma opgenomen.

Salzburg als decor

De voorstellingen, concerten en opera’s worden op 15 verschillende locaties in de stad Salzburg gegeven. De authentieke uitstraling van de stad Salzburg geeft de Salzburger Festspiele extra dimensie. Het Festspielhaus, de theaters, kerken en het plein voor de Dom zullen als decor voor musici en artiesten dienen. Omdat de Salzburger Festspiele ooit als eerbetoon aan Mozart zijn begonnen, worden er op diverse locaties nog altijd stukken van Mozart gespeeld. Maar tegenwoordig staat het aanbod van de Festspiele vooral bekend om de diversiteit op het gebied van cultuur: van moderne dans en opera tot aan theater. Hoogtepunten van 2012 waren o.a. Peter Stein met Macbeth en Christian Thielemann en Christoph Loy met Richard Strauss’ Frau Ohne Schatten.

Meer cultuur in omgeving

Mede door de Salzburger Festspiele wordt de stad gezien als een van de belangrijkste steden op het gebied van cultuur. De regio SalzburgerLand biedt nog veel meer events voor cultuurliefhebbers. Zo is van 31 mei t/m 7 september de Diabelli Sommer in Mattsee. Een van de meest gerenommeerde events ter eren van de bekende componist Anton Diabelli. In Golling vindt de ‘Kleinen Festspiele’ plaats. Op de binnenplaats van het kasteel worden allerlei concerten en lezingen gehouden tussen half juni en half augustus. En het 33e Internationale Jazzfestival Saalfelden brengt van 23 t/m 26 augustus Saalfelden Leogang weer in de jazz sferen.

Salzburg en omgeving

Salzburg is een eeuwenoude stad die opgenomen is op de lijst van UNESCO. Mede hierdoor wordt het authentieke karakter van de stad behouden. Als geboortestad van Mozart wordt het als belangrijke stad op het gebied van cultuur gezien. Met de vele theaters en het conservatorium staat Salzburg op een zeer hoog cultureel niveau. Er is niet alleen veel te zien in Salzburg, maar ook de regio SalzburgerLand biedt veel diversiteit aan activiteiten, steden maar ook landschappen. De regio is een van de meest populaire regio’s in Oostenrijk bezocht door Nederlanders. De Nederlandse markt is na Duitsland de belangrijkste buitenlandse markt voor SalzburgerLand. Het winterseizoen werd met plussen afgesloten en ook het zomerseizoen beloofd weer succesvol te worden.

Informatie over Salzburger Festspiele en kaartverkoop optredens etc.

http://www.salzburgerfestspiele.at/

Informatie over de stad Salzburg

http://www.salzburg.info

Informatie over SalzburgerLand

www.salzburgerland.com

Overzicht van nog meer culturele events voor deze zomer in SalzburgerLand

http://presse.salzburgerland.com/2012/02/29/auf-kultour-durchs-salzburgerland/