Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holland America Line heeft drie nieuwe deeltrajecten toegevoegd aan de 75-daagse rondreis  Azië en Australië in het najaar van 2012 met het ms Amsterdam. De nieuwe 20- tot 30-daagse cruises voeren van China tot Californië.


De volledige reis vertrekt op 21 september vanuit Seattle aan de westkust van de Verenigde Staten en combineert Azië, West-Australië en de zuidelijke Pacific in een 75-daagse cruise. De nieuwe deeltrajecten bieden nog steeds complete en intrigerende reizen, alleen korter. De gasten genieten op deze cruises van meerdaagse bestemmingsbezoeken en hebben volop gelegenheid om dit fascinerende deel van de wereld te ontdekken.  

‘Deze segmenten bieden uitkomst aan reizigers die graag een exotische cruise willen maken, maar geen tijd hebben voor de volledige rondreis’, zegt Richard Meadows, executive vice-president marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘Van deze Grand Voyage is al een aantal deeltrajecten te boeken. Deze drie nieuwe toevoegingen verrijken de keuze voor onze reizigers, die zo een scala aan mogelijkheden hebben en volop kunnen kiezen welke landen zij graag bezoeken. Maar in minder tijd.’  

Het eerste nieuwe traject is een 30-daagse reis van Xingang (Beijing) in China, naar Sydney in Australië met vertrek op 12 oktober 2012. Gasten beginnen hun reis met een meerdaagse bezoek in Beijing, waar zij historische bezienswaardigheden kunnen bezoeken zoals het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Chinese Muur en het nationale stadion van de Olympische Spelen in 2008. Met drie extra overnachtingen in Shanghai, Hong Kong en Singapore hebben de gasten tijd voor een uitvoerig bezoek aan de stad met bijvoorbeeld een mooie tour, bezoek aan de culturele hoogtepunten, gelegenheid om lekker te gaan shoppen en te genieten van de lokale keuken.

Andere hoogtepunten van dit segment zijn Vietnam, Indonesië (drie bestemmingen, waaronder Semarang met de Borobudur tempel en het eiland Komodo), Papua Nieuw-Guinea en drie bestemmingen in Australië.  

De tarieven voor deze 30-daagse reis van Xingang (Beijing) naar Sydney beginnen bij € 3.499 per persoon bij dubbele bezetting van de hut.

Voor het nieuwe 20-daagse segment van Hong Kong naar Brisbane (Australië) schepen de reizigers op 20 oktober in en vertrekken de volgende dag uit deze bruisende stad. Tijdens deze cruise worden ook Vietnam, Semarang en Komodo in Indonesië, Singapore, Papua Nieuw-Guinea en Darwin (Australië) aangedaan. De cruise eindigt in Brisbane.  

De tarieven voor deze 20-daagse reis van Hong Kong naar Brisbane beginnen bij € 2.049 per persoon bij dubbele bezetting van de hut.  

Gasten die indrukwekkende aanleghavens in Oost-Australië, Nieuw-Zeeland en de zuidelijke Pacific willen combineren met een aantal ontspannen dagen op zee, schepen in op de 27-daagse reis van Brisbane naar San Diego met vertrek op 9 november 2012. De gasten verblijven een nacht in Sydney, waar zij het beroemde Opera House bezoeken, Sydney’s Harbour Bridge beklimmen of op zoek gaan naar een schattige koala.

Daarna gaat het schip naar Nieuw Zeeland en vaart over de Grote Oceaan naar de Fiji Eilanden, Samoa Eiland en Hawaii (drie bestemmingen) voordat zij in San Diego aankomt. De gasten ervaren twee cruise-mijlpalen tijdens deze reis, zij passeren de datumgrens en de evenaar.  

De tarieven voor deze 27-daagse reis van Brisbane naar San Diego beginnen bij € 2.849 per persoon bij dubbele bezetting van de hut.  

Voor meer informatie over Holland America Line cruises en alle reisschema’s, kijk op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl