Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het toerisme naar Zuid-Afrika is groeiende. Het aantal toeristen vanuit Nederland, met o.a. bestemming Kaapstad, is maar liefst met 4,3% gestegen ten opzichte van vorig jaar.


Deze cijfers werden vorige week bekend gemaakt tijdens een internationale meeting in Kaapstad. Anneli Bronkhorst van wwtourism vertegenwoordigt Kaapstad in Nederland, en zij meldde dat Nederland een belangrijke speler is voor Kaapstad. Om de banden met Nederland  te verbeteren en te versterken zal Cape Town Tourism intensief samenwerken met partners uit de branche, maar ook met de handel en de media.

Populair
Kaapstad is populair vanwege de schitterende natuur in en om deze metropool, de cultuur maar ook het avontuur en de extreme sporten. Daarnaast zijn het culturele erfgoed, het lekkere eten en natuurlijk de heerlijke wijnen reden om een bezoek aan Kaapstad te brengen. Nederlanders willen graag value-for-money en dat krijgen ze in Kaapstad!
Van 1,2 miljoen Nederlanders wordt verwacht dat ze in 2012 een internationale reis maken. Alleen de hoge kosten voor de vlucht kan Nederlanders weerhouden om naar Kaapstad te gaan.

IATA
Kaapstad mag in 2013 de International Air Transport Association (IATA) organiseren. Het evenement vindt plaats in het Cape Town International Convention Centre van 2 tot 4 juni 2013. Directe vluchten van en naar de belangrijkste en nieuwe bestemmingen is belangrijk voor Kaapstad. De hosting van deze conferentie is een uitstekende gelegenheid voor Kaapstad om zich als veelzijdige bestemming te presenteren en duidelijk te maken dat Kaapstad het hele jaar rond ook de perfecte zakelijke bestemming is. De luchtvaart is voor de Zuid-Afrikaanse economie essentieel (2,1% van BBP) en het evenement zal Zuid-Afrika hiermee nog verder op de toeristische kaart zetten. Op de IATA in Peking dit jaar waren 750 leiders uit de luchtvaart industrie aanwezig.  
 
Meer weten over Kaapstad? Kijk dan op http://www.capetowntravel.co.za