Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Centraal en Noord-Noorwegen beter ontsloten met reisorganisatie BBI Travel.Een Hurtigruten vaarvakantie langs de imponerende kustlijn van Noorwegen staat bij menig Nederlander op het verlanglijstje.

Hoewel ieder seizoen zijn eigen specifieke aantrekkelijkheden heeft, is een tocht  in de winter langs de besneeuwde kust zeer fotogeniek.  Aankomende winter maakt reisorganisatie BBI Travel de Lofoten in Noorwegen als startpunt van een Hurtigruten zeetocht extra aantrekkelijk vanwege de directe vlucht die van 17 februari tot en met 24 maart 2013  wordt aangeboden. Transavia vliegt dan iedere zondag van Amsterdam Schiphol non-stop naar Evenes, de luchthaven van de Lofoten.  ‘De directe vlucht maakt Centraal en Noord-Noorwegen nu wel heel toegankelijk,’ aldus BBI Travel directeur Henk van der Kooi.  Naast het voordeel van de nabijgelegen stad Svolvær, een van de aanmeerhavens van de Hurtigruten schepen, is de directe verbinding ook zeer praktisch voor vakantiegangers die de Lofoten en de eilandengroep Vesterålen per auto willen ontdekken. Tevens is het noordelijke deel van Noorwegen het gebied bij uitstek om op jacht te gaan naar het Noorderlicht. Nadere informatie over de Hurtigruten zeereizen 2013 en het wintervakantieaanbod Noorwegen via www.demooistezeereis.nl en www.bbi-travel.nl.

BBI Travel introduceert voor de winter 2012/13 verschillende nieuwe arrangementen die aansluiten op de nieuwe charterverbinding. Hieronder een 8-daagse Hurtigruten Lofoten & Arctic Ocean Safari met inscheping in Svolvær, varen in noordelijke richting via Tromsø en de Noordkaap naar Kirkenes en retour. Een andere optie is de 8-daagse Hurtigruten Polar Express waarbij men naar Evenes vliegt, per Hurtigruten schip naar Kirkenes vaart en vervolgens twee dagen in Inari in het noorden van Finland verblijft. In dit arrangement is een Noorderlicht sneeuwschoensafari en een bezoek aan een Sami boerderij inbegrepen. Terugvlucht is vanaf  Ivalo.

De nieuwe vliegverbinding is ook zeer praktisch voor toeristen die geen meerdaagse boottocht willen maken maar de regio liever per auto ontdekken. De Lofoten en de Vesterålen eilandengroepen zijn vanwege het schitterende landschap, de vele vissersdorpjes en de talrijke toeristische attracties - waaronder het Walvis Centrum in Andenes - een aantrekkelijke fly-drive bestemming.  Ook dagtochten waaronder een Sea Eagle safari (zeearenden spotten) of orka safari kunnen in deze regio via BBI Travel geboekt worden.
 

BBI Travel
BBI Travel is met de oprichting in 1963 een van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het bedrijf viert in 2013 haar 45-jarig jubileum voor bestemming Noorwegen. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaalagent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.