Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Om service op nog hoger niveau te brengen.  Kuala Lumpur – 28 juni 2012: Om de toeristische sector in Maleisië te kunnen blijven ontwikkelen als de huidige groei doorzet, heeft het land meer expertise en specialisten op het gebied van toerisme nodig.

Dat stelde de voorzitter van Tourism Malaysia, Datuk Dr. Victor Wee, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Malaysian Association of Tour and Travel Agents.

De toeristische sector in Maleisië is de afgelopen veertien jaar vervijfvoudigd qua aantal buitenlandse bezoekers met een recordaantal van 24,7 miljoen toeristen in 2011. De opbrengst van het toerisme bedroeg in 2011 EUR 14,5 miljard. Doelstelling voor 2020 is om dit bedrag te verdrievoudigen. Door dit te bewerkstelligen, verwacht Wee 500.000 nieuwe banen te kunnen creëren, waarvan het merendeel toerismegerelateerd zal zijn. Momenteel zijn 1,8 miljoen Maleisiërs werkzaam in de toeristische sector, wat gelijk staat aan ongeveer 16 procent van de beroepsbevolking.  

Volgens Wee doen Maleisiërs er verstandig aan om de toeristische sector als potentieel carrièrepad voor hun kinderen te beschouwen. Als de sector zich blijft uitbreiden volgens het huidige groeiscenario heeft de sector behoefte aan expertise op verschillende gebieden en uiteenlopende niveaus, van hotels, themaparken, gidsen, culinaire diensten tot spa’s.

Wee: "We willen onze toeristische sector graag meer upmarket ontwikkelen; zelfs gidsen moeten meer kennis van toeristische producten krijgen. Toeristen verwachten tegenwoordig meer kwaliteit en betere diensten. Het toerisme is een zeer concurrerende sector, waardoor bedrijven innovatiever en dynamischer te werk moeten gaan.”  

Neem voor meer informatie over Maleisië contact op met Tourism Malaysia Benelux: 070-7999173 of