Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De vijf musea aan het Museumpark presenteren een gezamenlijk toegangsbewijs. Met het ‘Museumparkticket’ hebben bezoekers eenmalig toegang tot het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Chabot Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal Rotterdam en Het Natuurhistorisch.

Daarnaast biedt het ticket tal van kortingen in onder meer museumwinkels en –restaurants. Het Museumparkticket kost € 27,50 en is een half jaar geldig. Bezoekers besparen minimaal € 19,50 ten op zichte van de reguliere toegangsprijzen in de musea.

Dit voorjaar sloegen de vijf museumdirecteuren de handen ineen en na enkele maanden is het Museumparkticket nu een feit: ‘We zijn ervan overtuigd dat het voor een bezoeker aan Rotterdam een aantrekkelijk rondje is; bijzondere architectuur, beeldende kunst en natuur, met een lekkere wandeling door het vernieuwde Museumpark en tussendoor neerstrijken op een terrasje.’ Jisca Bijlsma, directeur Chabot Museum Rotterdam.

Het Museumparkticket richt zich vooral op toeristen uit binnen- en buitenland die in korte tijd willen genieten van het brede aanbod van de musea in het Museumpark met kunst, natuur en architectuur op loopafstand. Het ticket is te koop bij alle deelnemende musea en bij de verkooppunten van Rotterdam Marketing: Rotterdam.info, Coolsingel 197 en het Info Café, Stationsplein 45.

Wethouder Laan neemt donderdag 21 juni het eerste ticket in ontvangst: "De partners in het gebied Hoboken hebben gezamenlijk een gebiedsvisie ontwikkeld om de excellente kwaliteiten van Rotterdam Hoboken te versterken. Het Museumparkticket is daar een mooi voorbeeld van. Het verbindt de prachtige kunst en cultuur instellingen in dit gebied en versterkt daarmee de gastvrijheid en aantrekkelijkheid van de Rotterdamse binnenstad.”

Het Museumparkticket is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut, Chabot Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en Natuurhistorisch Museum Rotterdam.Partners zijn Arminius, Bilderberg Parkhotel, Kunsthalcafé, NAi Boekverkopers en het NAi Café.

Het initiatief wordt gesteund door Gemeente Rotterdam.