Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanaf 23 juni 2012. Deze zomer gaat Museum Boijmans Van Beuningen van start met de Design Column. Een serie presentaties die uitgaat van de actualiteit en maatschappelijke discussie en visualiseert hoe design, innovatie en vormgeving daarop inspelen.

De kick off van de serie Design Columns is de presentatie ‘Micro Impact’. Aanleiding voor deze tentoonstelling is de discussie ontstaan over het publiek maken van het wetenschappelijk onderzoek naar het vogelgriepvirus van het Erasmus MC. De toenemende kennis over de kleinste onderdelen van het leven inspireert ontwerpers tot nieuwe toepassingen en uitingsvormen. Micro Impact toont onder meer werk van ontwerpers Pieke Bergmans, Alexandra Daisy Ginsberg & Sascha Pohflepp, Suzanne Lee, Matthijs Munnik, Thomas Twaites, en modeontwerper Iris van Herpen.

Een serie Design Columns
Elke drie maanden komt een actueel thema aan bod. Een vijf- tot tiental ontwerpen per Design Column - met onder meer films, gebruiksvoorwerpen en prototypes - moedigen het publiek aan vanuit een ander perspectief na te denken over actuele thema’s. Op deze manier is het museum een plek waar nieuwe ideeën zichtbaar worden. Uitgangspunt van elke presentatie is dat ontwerpers de wereld kunnen veranderen. De getoonde ontwerpen in de Design Columns geven weer hoe zowel kennis als experimenten de wereld kunnen beïnvloeden. Ontwerpers beschouwen de dagelijkse realiteit als inspiratiebron voor de verbeelding. In deze presentaties is te zien hoe belangrijk creativiteit is voor de samenleving. Design vormt hierbij de brug tussen maatschappij en creativiteit.

Microscopische wormpjes en politiebijen
De werken in Micro Impact hebben allemaal te maken met het microscopische leven. Matthijs Munnik, onder meer bekend van zijn nominatie voor de Rotterdam Designprijs 2011, presenteert zijn ‘Microscopic Opera’. In deze installatie is te beluisteren hoe de specifiek draaiende bewegingen van vijf verschillende mutaties van het microscopische wormpje C. Elegans omgezet worden in muziek voor een opera. In de film ‘Policing Genes’ vertelt Thomas Twaites over een fictieve opsporingsmethode voor illegale gemanipuleerde planten. Bijen brengen het stuifmeel als bewijsmateriaal naar hun korf, waarna een imker de locatie van deze planten afleest aan de bewegingen die de bijen maken. Naast politie te paard of te fiets zou de politieman als imker een onderdeel van het straatbeeld worden.

Design in Boijmans
Deze tentoonstelling valt onder het programma ‘Design in Boijmans’. Ook in 2012 is er veel aandacht voor vormgeving en design in het museum.

http://www.boijmans.nl