Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dat is niet nieuw. Maar de manier waarop die geschiedenis wordt verteld zal binnenkort een nieuwe impuls krijgen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen presenteerde vorig jaar al het Historisch Belevenis Netwerk Arnhem-Nijmegen.

Met een centrale rol voor www.spannendegeschiedenis.nl en de mobiele website www.spgs.nl.

Er zijn veel ideeën om dit initiatief verder in de andere delen van onze provincie uit te bouwen. Gelders Erfgoed en de vier regionale bureaus voor toerisme in Gelderland gaan dat in 2012 en 2013 samen doen. Daarmee ontstaat voor het eerst een grote samenwerking tussen de cultuur- en vrijetijdssector in Gelderland. Een gezamenlijke projectgroep met vertegenwoordigers van de initiatiefnemers zorgt in 2012 en 2013 voor realisatie van de plannen.

Historisch Belevenis Netwerk Gelderland 
Het Historisch Belevenis Netwerk Arnhem Nijmegen wordt aldus uitgerold naar heel Gelderland. De Achterhoek, Veluwe en Rivierenland worden daarmee aan de drietalige websites toegevoegd. In totaal komen er 120 nieuwe locaties, verdeeld over diverse tijdslijnen waarvan de geschiedenis op diverse manieren zal worden verteld. Die tijdlijnen zijn de volgende:

- Middeleeuwen & Hertogdom Gelre

- Industrieel Erfgoed 

- Buitenplaatsen & Landgoederen (naam nog niet definitief)

- Liberation Route

De 120 nieuwe locaties, waarvan 32 in de Achterhoek, worden op de websites straks voorzien van informatie, audiofragmenten, videofilmpjes, animaties, arrangementen, routes, horecatips, evenementen en links. Markeringen ter plekke laten ‘passerende’ toeristen en recreanten weten dat op deze plek bijzondere informatie verkrijgbaar is. Routes langs de locaties laten bezoekers uitgebreid kennis maken met de cultuurhistorie. Voorts is de bedoeling dat via een speciale routeplanner zelfs routes kunnen worden gemaakt, geheel naar eigen interesses. Voor de jeugd wordt veel informatie ontsloten via een internetspel. Voor hen komt er ook speciale informatie, ook handig voor opa’s en oma’s die er met de kleinkinderen op uit gaan, verjaardagsfeestjes en andere uitjes. Social media maken het mogelijk informatie te vinden en te delen met vrienden en bekenden. Voor ‘digibeten’ verschijnt er straks een overzichtsfolder met alle locaties in Gelderland en tips voor een langer verblijf in de regio.