Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ruim 400 jaar geleden heette het New Amsterdam, de bus naar Harlem rijdt er nog dagelijks en sommige geveltjes zien er wel erg Hollands uit. De Nederlandse connectie is in New York ook vandaag de dag nog overduidelijk.

Er is nu een gloednieuwe historische reisgids – Explore Historic Dutch New York – die je mee neemt naar de Nederlandse tijd, maar je kunt ook wat dichterbij het nu blijven om in NYC je Dutch roots te ervaren. Pak – heel Hollands – de fiets en zoef van het Guggenheim naar bijzondere huisjes op Broadway en ontdek stukjes Nederland aan de andere kant van de oceaan.

Van vaderlandse bodem
Geïnteresseerd in kunst van vaderlandse bodem, ook als je zelf niet in Nederland bent? Van eind juni tot 8 oktober is in het Guggenheim Museum een expositie van Rineke Dijkstra te zien, een moderne tentoonstelling van ruim zeventig kleurenfoto’s. Ook El Museo del Barrio in Queens is een bezoekje waard, hier vind je een expositie in het teken van het koloniale verleden met werk van onder andere Nederlands Antilliaanse kunstenaars. Kijk voor meer kunst uit Nederland in NYC op de Dutch Arts Calendar, van beeldende kunst en vormgeving tot architectuur.

Naar de boerderij
Helemaal Hollandsglorie zijn de Dutch Roots tours van Bike the Big Apple, delen gaan zelfs heel vertrouwd (en veilig) over fietspaden. Onder leiding van een ervaren gids is er elke maandag een fietstocht langs bekende en minder bekende Nederlandse stukjes stad. Wist je bijvoorbeeld dat er nog heel wat oude Hollandse huisjes in New York staan? Ze openen tegenwoordig hun deuren als museum. Fiets eens langs bij het Dyckman Farmhouse of Van Cortlandt House Museum, beide op Broadway. Als je in Brooklyn ben bezoek je het Lefferts Historic House of Wyckoff Farmhouse – echte Nederlandse boerderijen aan de andere kant van de oceaan.

Nieuwe gids
Voor wie geen genoeg krijgt van de Nederlandse geschiedenis die in NYC voor het oprapen ligt, is er de nieuwe gids Explore Historic Dutch New York. Dit uitgebreide en kleurrijke overzicht staat boordevol informatie over o.a. Nederlandse kust, architectuur, antiek en de immigratie in de 19e en 20e eeuw. Een handig boekje voor als je alles wilt weten over wat onze voorvaderen in The Big Apple gedaan en gebouwd hebben.

Over NYC & Company
NYC & Company is het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, opgericht met als doel om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden. Zie voor meer informatie over reisbestemming New York www.nycgo.com.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.