Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sinds zaterdag 7 juli jl. is stichting Groene hart, kloppend hart licentiehouder van het landelijke keurmerk ‘Erkend Streekproduct’.

Jan Kooijman, voorzitter van Groene Hart, kloppend hart, ontving op de streekmarkt in Woerden de licentie uit handen van René de Bruin, secretaris van stichting Streekeigen Producten Nederland. Groene Hart, kloppend hart heeft nu als licentiehouder het recht om het SPN keurmerk 'Erkend Streekproduct' toe te kennen aan producten uit het Groene Hart.

Jan Kooijman bevestigt dat het keurmerk in goede handen is: “Al jaren promoten wij het plattelandstoerisme in het Groene Hart. Juist de streekproducten uit het Groene Hart zijn hiervoor een belangrijke drager.

Als stichting hebben we belang bij het waarborgen van de kwaliteit van het “Groene Hart Streekproduct” en de SPN-erkenning garandeert dat het product aan de daaraan gestelde eisen voldoet. Een grote stap voorwaarts, dus.”  

René de Bruin vult aan: “Aan het keurmerk zijn eisen gesteld voor wat betreft de herkomst van de grondstoffen, verwerking in de streek en duurzaamheid. We vinden het belangrijk dat de producenten zich ook inzetten voor het behoud van natuur en landschap in de streek. De controle op naleving van die afspraken is nu goed vastgelegd door  SPN en stichting Groene Hart, kloppend hart als licentiehouder .”  

Dat de uitreiking van deze licentie plaatsvond op de streekmarkt in Woerden is niet toevallig. Ariën Smorenburg, standhouder op Streekmarkt Woerden en producent van erkende streekproducten als appels, peren en kersen, ontving symbolisch het eerste certificaat uit handen van de nieuwe licentiehouder Groene Hart, kloppend hart : “Met deze SPN-erkenning weet de consument  zeker dat het product ambachtelijk in het gebied is gemaakt, van grondstoffen uit de streek en door betrokken ondernemers, die ook hun steentje bijdragen aan het behoud van het landschap.” Smorenburg voegt daar ter geruststelling aan toe: “met het kopen van Groene Hart Streekproducten, herkenbaar aan het logo en aan de SPN-erkenning,  kopen consumenten, meer smaak voor minder geld."

Voor meer informatie: www.erkendstreekproduct.nl


Het Groene Hart; “Kwaliteit door vitaliteit:

Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel. www.groenehart.nl  en www.groenehartkloppendhart.nl