Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Intense beleving van de nacht in viersterrentuin. Speciaal voor het zomerfestival ‘Dol op de duinen’ van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, opende Landgoed Duin & Kruidberg op 7 juli voor één nacht haar Natuurhotel.

Dertig natuurliefhebbers maakten gebruik van deze unieke kans en sliepen in alle luxe in de buitenlucht van de Engelse landschapstuin. “De fluitende vogels, het zachtjes tikken van de regen op het tentdak en de nieuwsgierige herten maakten van deze overnachting een sprookje. En ik heb heerlijk geslapen.”, aldus een van de gasten van het Natuurhotel.

Beleving van de natuur
“We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van het Natuurhotel. Onze gasten hebben de natuur van dichtbij ervaren en de nacht intens beleefd in de buitenlucht. De door binnenhuisarchitecte Gina Wijsman gedecoreerde bedden gaven extra sfeer aan de 'slaapkamers', dat waardeerden onze gasten. En we hebben laten zien dat we een unieke plaats innemen tussen de sterrenhotels en –restaurants, hier middenin het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Daar zijn we trots op.”, aldus Evelien Hendrikse, management assistant van Landgoed Duin & Kruidberg.


Over Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is in 1995 officieel ingesteld en is één van de 20 nationale parken in Nederland. Net als de andere nationale parken maakt ook Zuid-Kennemerland deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur; een netwerk van samenhangende natuurgebieden in Nederland. Het beheer van de nationale parken maakt het mogelijk dat mooie stukken natuur behouden blijven en zich kunnen ontwikkelen.

Over Landgoed Duin & Kruidberg
Landgoed Duin & Kruidberg ligt in Santpoort-Noord en is van origine het grootste woonhuis van Nederland. In het landhuis zijn nu een viersterrenhotel, een vergadercentrum, Michelinster-restaurant De Vrienden van Jacob en Brasserie & Loungebar DenK gevestigd. Het hotel biedt 10 conferentiezalen, 5 authentieke stijlkamers en 75 hotelkamers, waarvan 31 authentieke landhuiskamers en 44 patiokamers. Sinds 1961 is het landgoed eigendom van ABN AMRO, destijds de Nederlandsche Handel Maatschappij. Sinds 2002 is het opengesteld voor publiek. Bij Landgoed Duin & Kruidberg zijn 140 mensen (85 fte) werkzaam.

http://www.duin-kruidberg.nl/