Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Morgen (12 juli) opent Europa-Park haar vijfde themahotel. Evenals in de andere vier hotels zullen de gasten zich hier in bijzondere sferen wanen. Hotel „Bell Rock“ is uitgevoerd in New England-stijl en is door een 35 meter hoge vuurtoren van verre reeds een bijzondere verschijning.

Het nieuwe hotel telt 1.000 bedden en daarmee beschikt Europa-Park vanaf nu over het grootste hotel resort van Duitsland.

Overnachten in stijl
Niet alleen door jaarlijkse investeringen in het attractiepark, ook door uitbreiding van de overnachtingscapaciteit bouwt Europa-Park verder als bestemming voor een korte vakantie. „Bell Rock“ komt tegemoet aan de grote vraag van gasten die willen overnachten bij Duitslands grootste attractiepark. Het thema van het nieuwe vier sterren superior hotel voegt een veertiende themagebied aan het totale resort toe: New England. Het is de stijl die Engelse kolonisten en pelgrims in de 18e en 19e eeuw naar Amerika brachten. „Bell Rock“ is de naam van de vuuurtoren voor de kust bij Schotland; het laatste wat de avonturiers van Europa zagen op weg naar onbekende kusten.

Liefde voor detail
Het nieuwe hotel bestaat uit een hoofdgebouw met 4 verdiepingen en 5 vleugelgebouwen met ieder 3 verdiepingen. De gebouwen zijn in lichte en frisse kleuren uitgevoerd in de bekende houtbouw met typische daken uit de koloniale tijd. Ook binnen waant men zich al meteen in New England. Hier vindt de gast de typische “Shaker-stijl” terug: fraai timmerwerk, planken vloeren, open haarden en zoals men van Europa-Park gewend is, talloze ornamenten, kunstwerken en voorwerpen uit de betreffende tijd. Deze objecten zijn het afgelopen jaar verzameld in tientallen landen: antieke klokken uit Engeland, stoombootonderdelen uit Frankrijk, decoratiestukken uit Amerika, houten balken en treinwagons uit Canada, natuursteen uit België, etc.

Toppunt
De 225 familiekamers zijn ook tot in detail gethematiseerd, maar kennen vanzelfsprekend de modernste voorzieningen als draadloos internet, flatscreen-tv, airconditioning en een luxueuze  badkamer. Bijzonder zijn ook de stapelbedden in de vorm van twee sloepen of als kajuitbed. 35 kamers zijn uitgevoerd als suite. Iedere suite heeft een eigen Amerikaans thema. Zes exclusieve suites bevinden zich in de rood-witte vuurtoren die naast de aaneengeschakelde gebouwen ligt. Absoluut toppunt is de John F. Kennedy-suite. Hier kan men op 35 meter hoogte genieten van sauna en whirlpool met een geweldig uitzicht op het Zwarte Woud, het Rijndal en de Vogezen.

Binnen maar ook buiten
De liefde voor detail is ook buiten het hotel volop aanwezig.  Op het 4 hectare grote terrein dat aan een zijde omzoomd wordt door het riviertje “alte Elz” zijn loofbomen uit Noordoost-Amerika (o.a. suikeresdoorns) aangebracht, wandelpaden en een enorme waterpartij. Aan en boven dit water bevinden zich verschillende terrassen. Hier kan men genieten van ontbijt, lunch en diner, maar ook met een glaasje in de hand van de fonteinenshow “Rhode Island Waterfire”. Ook niet-hotelgasten zijn welkom om dit (gratis) water- en vuurspektakel te aanschouwen. Voor de hoofdingang van het hotel staat een bronzen beeldengroep van de Limburgse kunstenaar Wim Steins.

Jaloerse ontdekkingsreizigers
“Bell Rock” kent verschillende voorzieningen waarop de toenmalige ontdekkingsreizigers jaloers zouden zijn. Hotelgasten kunnen bijvoorbeeld de vermoeidheid van een dagje Europa-Park achterlaten in het binnen- en buitenzwembad,  de fitnessclub of sauna-afdeling. Kinderharten gaan sneller kloppen in de waterspeelplaats of de speelruimte in het hotel. Ook zijn er maar liefst drie restaurants, waaronder een fine dining-restaurant in de vuurtoren. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kan men voor een hapje en een drankje terecht in de bar “Spirit of St. Louis”.  Voor zakelijke bijeenkomsten zijn er ook nog eens twee verschillende zalen.

Grootste resort van Duitsland
Niet alleen omwille van de veelheid aan attracties in het park dat een meerdaags verblijf haast noodzakelijk maakt, maar ook omwille van de hoogstaande kwaliteit van de hotels, groeit de vraag naar overnachtingscapaciteit nog steeds. Het Europa-Park Resort bestaat naast “Bell Rock” uit de hotels “El Andaluz” (1995), “Castillo Alcazar” (1999), “Colosseo” (2004) en “Santa Isabel” (2007). De eerste twee hebben 4 sterren, de laatste 2 vallen evenals “Bell Rock” in de categorie 4 sterren Superior. Europa-Park dat op 12 juli 1975 de poorten opende, telt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers, bijna de helft daarvan komt uit eigen land, 20% komt uit Frankrijk en 20% uit Zwitserland. Juist de overige landen (11%), waaronder ook een groeiend aantal bezoekers uit de Benelux, tonen steeds meer interesse voor een kort verblijf.  Naast hotels heeft Europa-Park ook een Gästehaus en een Camp Resort met ingerichte tipitenten, blokhutten en huifkarren en een overnachtingscamping waar men kan verblijven in de eigen caravan of camper.  Met 4.500 bedden beschikt Europa-Park nu over het grootste resort van Duitsland. Het nieuwe hotel zorgt voor 260 extra arbeidsplaatsen en indirect ook voor extra werkgelegenheid in de directe omgeving.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. In het park zijn 14 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst elf. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 6 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de.