Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ontdekkingstocht met de inspecteur van het ministerie van Kloppende Zaken.  De inspecteur van het ministerie van Kloppende Zaken & kinderen die de audiotour beluisteren © Bonnefantenmuseum


Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze vinden het leuk om extra dingen over kunstwerken te ontdekken en vooral als dat op een grappige manier gebeurt: daarom is er nu in het Bonnefantenmuseum een audiotour voor kinderen!

Sinds de inspecteur van het ministerie van Kloppende Zaken op bezoek is geweest in het museum zijn er vele vreemde vragen beantwoord over de kunstwerken. Samen met zijn assistent Watson hebben ze het Bonnefanten binnenstebuiten gekeerd. In deze ludieke audiotour wordt haarfijn uitgelegd waarom God wel kleren draagt en Adam en Eva niet, komt het verhaal van het zielige meisje voorbij en horen kinderen hoe een houtworm aan een houten beeld knabbelt. Er zijn echter nog steeds een paar onopgeloste problemen. Maar de inspecteur en zijn assistent hebben te weinig tijd om alles zelf te controleren. De hulp van kinderen is daarom hard nodig. Het Bonnefantenmuseum roept zoveel mogelijk kinderen op om de vraagstukken van het museum mee te helpen ontraadselen.

De audiotour is een hoorspel ‘met vragen’ en ontwikkeld door Denise Castermans (tekst en regie) in samenwerking met Olivia van de Koppel (concept en stem) en Roderik Povel (stem en audio technische realisatie).

De audiotour is verkrijgbaar bij de servicebalie van het museum. Kosten € 2,-.

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
Maastricht
T 043 32 90 190
www.bonnefanten.nl

open di t/m zo 11.00 – 17.00 uur