Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De zomervakantie is nog maar net begonnen maar de reissector richt haar vizier al weer op het vakantiejaar 2013.  Zo ook campervakantiespecialist Travelhome die de bestemmingen en prijzen voor het vakantieseizoen 2013/2014 gereed heeft.

Aangezien bij een campervakantie iets meer komt kijken dan bij het online boeken van een weekje zonvakantie naar het Middellandse Zee gebied organiseren zij tussen september en december zeven voorlichtingsbijeenkomsten over campervakanties in intercontinentale bestemmingen. Per bijeenkomst komen specifieke landen en regio’s aan bod. Alle aspecten van een campervakantie worden uitgelegd en vragen beantwoord. De presentaties vinden plaats in de speciale presentatieruimte van het Travelhome kantoor in Geldrop. Op de informatiedagen kan men één of meerdere campers -waaronder een Fraserway MH24S camper-bezichtigen. Entree is 5 euro per persoon. Men dient zich aan te melden via de button ‘Informatiedagen’ op de website www.travelhome.nl, waar men de datum/data van keuze kan aanvinken.

Overzicht Infodagen
Zaterdag 22 september: West-Amerika en West-Canada
Zaterdag 6 oktober: West- en Oost-Canada
Zaterdag 20 oktober: West- en Oost-Amerika
Zaterdag 3 november: West-Amerika en West-Canada
Vrijdagavond 16 november: Australië en Nieuw-Zeeland
Zaterdag 1 december: Reismarkt en informatiedag Noord-Amerika
Op iedere informatiedag zijn tevens meerdere oud cliënten van Travelhome aanwezig om hun reisverhalen en tips over campings, routes, en meer te delen.

Maatwerkreis
Een campertrip is voor veel mensen de reis van hun dromen waarbij veel maatwerk komt kijken. Tijdens de presentaties komen talrijke onderwerpen aan bod. Moet je ervaring hebben met het rijden in een camper? Welke type campers worden aangeboden? Kan de camper op een andere plaats worden ingeleverd dan de vertreklocatie? Moeten eigen slaapzakken meegenomen worden? Met welke reisafstanden moet men rekening houden? Is het Nederlandse rijbewijs geschikt voor alle type campers? Kan een stopover op de heen- of terugvlucht gemaakt worden? Kan Travelhome mooie routes aanbevelen of moet de klant zijn eigen plan trekken? Beschikken de campers over navigatiesystemen of moet je dat apart huren? Op deze en vele andere vragen geven Travelhome medewerkers uitleg.  

Beurzen
Mocht een van deze data onverhoopt niet uitkomen, de reisorganisatie staat ook op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs van 19 tot en met 23 oktober, de Margriet Winter Fair van 16 tot en met 22 november en op de Vakantiebeurs van 9 – 13 januari 2013 in Utrecht.

Travelhome
Touroperator Travelhome specialiseert zich ruim 25 jaar in campervakanties en is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), de Algemene Nederlandse Verenging van Reisondernemingen(ANVR). Zij biedt camperreizen aan naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Chili, Argentinië en Europa.