Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ter voorbereiding van de toetreding van Malaysia Airlines tot de oneworld® alliantie heeft de Maleisische nationale luchtvaartmaatschappij haar handbagageregels voor alle binnenlandse en internationale vluchten aangepast.


Passagiers die met Malaysia Airlines in Economy Class reizen, mogen vanaf nu 1 stuk handbagage met een gewicht van maximaal 7 kg in plaats van 5 kg meenemen. Voor passagiers die in First of Business Class reizen, zijn twee stuks handbagage toegestaan met een maximum gewicht van 7 kg per stuk. Elk stuk handbagage moet voldoen aan de maximale afmetingen van 56 cm hoogte, 36 cm lengte en 23 cm breedte.

Deze nieuwe richtlijnen zijn van toepassing op alle vluchten op of na 15 mei 2012 en worden uitgevoerd over het gehele wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Naast de toegestane handbagage mag elke passagier ofwel een notebook/laptop of een aktetas of een cameratas of een verrekijkertas mee aan boord nemen. Bovendien kunnen passagiers tevens een kleine handtas en een wandelstok meenemen. Passagiers die met kinderen jonger dan 24 maanden reizen, mogen ook nog één tas van maximaal 5 kg met babyvoeding en luiers, een reiswieg en een volledig inklapbare kinderwagen bij zich hebben.

Alle handbagage moet voldoen aan lokale wetgeving en veiligheidsmaatregelen die gelden op de betreffende luchthavens. Malaysia Airlines zal de reguliere overbagage tarieven toepassen op handbagage die niet aan de nieuwe richtlijnen voldoet.

Malaysia Airlines ligt op schema voor toetreding tot de oneworld alliantie eind dit jaar. Ter voorbereiding op het lidmaatschap heeft de luchtvaartmaatschappij codeshare overeenkomsten met oneworld partners gesloten, waarvan de meest recente met Cathay Pacific en Royal Jordanian. Het Malaysia Airlines netwerk is ook toegevoegd aan Global Explorer; het rond-de-wereld-tarief dat door alle alliantieleden en een select aantal andere luchtvaartmaatschappijen wordt aangeboden.

Zodra Malaysia Airlines deel uitmaakt van oneworld, krijgen haar passagiers toegang tot het echt mondiale netwerk van de alliantie. Met de toetreding wordt oneworld's wereldwijde dekking uitgebreid tot bijna 950 bestemmingen in 150 landen, met een gecombineerde vloot van meer dan 2.600 toestellen die ongeveer 10.000 vluchten per dag uitvoeren en 358 miljoen passagiers per jaar vervoeren.