Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

All for Nature Travel laat reizigers kennismaken met de rijkdom aan dieren in Spanje op een safari die bijdraagt aan het behoud van de Iberische lynx.

De reis draagt bij aan het onderzoek naar deze meest bedreigde kattensoort ter wereld en reizigers helpen met het installeren van een cameraval.

De Iberische lynx is de meest bedreigde kattensoort ter wereld
De Iberische lynx is met slechts 320 exemplaren de meest bedreigde kattensoort ter wereld. De afnemende konijnenpopulatie, landdegradatie en bedreiging door de mens brengen het voortbestaan van de lynx in gevaar. De Iberische lynx is bekend om zijn prominente pluimoren en bakkebaarden. Hij kwam vroeger voor op het hele Iberische schiereiland. Nu zijn enkel twee populaties in het zuiden van Spanje nog levensvatbaar. Fundación Doñana doet al sinds 1992 onderzoek naar de Iberische lynx in Spanje. Met informatie over gedrag, populatiegrootte en gebruik van het leefgebied kan de lynxpopulatie worden beschermd.                                                                                                                                            

Andalusië
De laatste gebieden waar de lynx nog regelmatig wordt gezien liggen in Andalusië. Hier in de bergen met glooiende valleien en de laatste ongerepte natuur in de moerasgebieden vinden vele vogels, herten, zwijnen, otters, steenbokken en moeflons ook nog hun thuis. Een ideale bestemming voor een fotosafari op Europese bodem. In januari en in mei zijn de kansen om de lynx te zien optimaal. In januari is het paartijd en in mei zijn de moeders veel onderweg om voedsel aan te dragen voor hun jongen. Professioneel fotojournalist Marten van Dijl begeleidt deze reis en brengt u naar de beste plekjes, terwijl hij tips geeft over natuurfotografie.


Cameraval ter bescherming
De 5-daagse fotosafari in een select gezelschap draagt bij aan de bescherming van de Iberische lynx en geeft een bevoorrecht inzicht in het project. Vanuit de reissom wordt een cameraval bekostigd, die zal worden geïnstalleerd met de projectmedewerkers tijdens de reis. De camera zal gecamoufleerd worden geplaatst op een route waarvan men denkt dat de lynx die vaak neemt. De camera reageert op beweging en op deze manier worden gegevens vastgelegd die waardevol zijn voor zijn bescherming.

Vanaf € 949 per persoon, exclusief vlucht. Vertrek in januari en mei 2013
 

De reizen van All for Nature Travel gaan naar bedreigde dieren over de hele wereld en geven een uniek inzicht in natuurbescherming. Duurzaamheid staat centraal, evenals de bijdrage aan natuurbehoud. Meer informatie over de fotosafari in Spanje en de andere reizen van All for Nature Travel is te vinden op www.allfornature.nl/reizen.

 
All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature Travel zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van ernstig bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring.