Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De koninklijke klokkengieterij Petit en Fritsen uit Aarle-Rixtel leverde de eerste Russische mobiele beiaard af in Belgorod in Zuid Rusland. In eerste instantie is deze beiaard bedoeld om de herdenkingsbijeenkomsten op te luisteren.


[Beiaard uit Aarle-Rixtel in Prokhorovka, Rusland] Jaarlijks wordt in Prokhorovka in het zuiden van Rusland, 40 km van Belgorod, op 12 juli de grootste tankslag ooit gevoerd, herdacht. Op 12 juli 1943 werd het Duitse leger door een Russische bliksemactie  een grote slag toegebracht. Dit bracht een ommekeer in het verdere verloop van de oorlog. Op dit slagveld kwamen in een dag meer dan 6000 soldaten om en werden 380 tanks vernietigd aan Russisch en Duitse zijde.

Op traditionele Sovjet wijze, met vlagvertoon, veel militairen en dans door het nationaal dansensemble, werd dit ook dit jaar groots gevierd.  Deze keer stond daarbij de beiaard, geleverd door de Koninklijke klokkengieterij Petit en Fritsen uit Aarle-Rixtel centraal. In eerste instantie wilde men een beiaard in de herdenkingstoren plaatsen, maar omdat deze toren slechts een keer per jaar in het middelpunt staat, heeft men gekozen voor een mobiele beiaard met maar liefs 51 sonore bronzen klokken.  Met deze beiaard zullen in de gehele regio Belgorod concerten gegeven worden.

Uiteraard zijn beiaarden in Rusland nog niet zo bekend, zodat de mensen met grote verbazing konden genieten van de mooie muziek . De koninklijke klokkengieterij Petit en Fritsen leverde in Sint Petersburg eerder twee beiaarden in de Peterhof, het paleis van tsaar Peter de Grote en in de beroemde St Paulus en Petrus kathedraal.

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Prokhorovka