Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Genieten van natuurschoon op een sportieve manier doe je deze zomermaanden in Wales! Kust en binnenland bieden tal van mogelijkheden om een brede variëteit aan buitensporten te beoefenen. In dit artikel maak je kennis met enkele van de populaire buitenactiviteiten.


Ongetemd genieten met Coasteering
Wie Wales zegt, zegt meteen ook waterpret en watersport. Deze activiteit mag dan ook niet ontbreken tijdens je actieve verblijf in het ongerepte deel van Groot-Brittannië. De metershoge golven die uit de Ierse Zee komen aanrollen, lenen zich perfect voor het betere surfplezier. Maar de  ideale combinatie van zwemmen, klauteren, wandelen, klifspringen en zo meer is ongetwijfeld Coasteering. Het concept ontstond in de jaren 90 en geniet nu aanhangers over de hele wereld. Voor beginners zijn echter wel professionele monitoren aangeraden.

Zwempartijen in geheime oases
Wales biedt niet alleen een schitterende kustlijn met prachtige baaien en eindeloze stranden. In het binnenland situeren zich tal van kristalheldere meren, kabbelen tientallen riviertjes en schuilen charmante poelen. Niet verwonderlijk dus dat in Noord-Wales een nieuwe onderneming op poten werd gezet rond zogenaamde Welshe zwemvakanties. Het bedrijf in kwestie heet Gone Swimming en biedt zwempartijen of –uitjes onder professionele begeleiding. Dat houdt in dat je naar enkele verborgen plekken gegidst wordt en de nodige duiding bij al het natuurschoon krijgt dat je onderweg passeert.

Bizarre intensieve wedstrijden
Het kleinste dorp van Wales en meteen ook heel Groot-Brittannië biedt tegen alle verwachtingen in grootse ludieke wedstrijden. Van zeventien augustus tot twee september staat Llanwrtyd volledig in het teken van de World Alternative Games. Deelnemen is vooral bij dit evenement belangrijker dan winnen. Want bij wie zou je gaan staan pochen over je titel vrouwendragen, eiergooien of grachtsnorkelen? Compleet nutteloos, maar plezier en sensatie verzekerd!

PRAKTISCHE INFO
Toerisme Wales| www.visitwales.be