Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holiday Inn heeft samen met enkele van de meest invloedrijke hospitality- en reisexperts de trends geïdentificeerd die de sector vanaf 2012 mee zullen bepalen.


Elk jaar verblijven er 100 miljoen mensen in Holiday Inn- en Holiday Inn Express-hotels wereldwijd. Holiday Inn heeft gebruikgemaakt van haar bereik om de veranderingen in reis- en leefgewoontes te onderzoeken, om zo beter te kunnen inspelen op de toekomstige behoeften van haar hotelgasten. Aan de deelnemers werd gevraagd wat zij als de belangrijkste veranderingsfactoren zien met betrekking tot reizen in 2012.

Voor de Europese markt bleek de belangrijkste trend remapping te zijn, waarbij vooroordelen en patronen met betrekking tot levensstijl en reizen worden geanalyseerd. Bij de remapping trend wordt onderzocht welke invloed onze veranderende reispatronen en mondiale levensstijl hebben op stedelijke gebieden. Zo zal de groei van bevolkte gebieden buiten de grote stadcentra resulteren in de ontwikkeling van kleinere steden. Spa’s zullen vaker worden gevestigd in stedelijke gebieden dan in landelijke omgevingen en er zullen meer kleine gemeenschappen rond luchthavens ontstaan. Deze belangrijkste remapping trend kan worden onderverdeeld in vier microtrends.

De A erotropolis: complete gemeenschappen die ontstaan rond luchthavens

Deze microtrend laat zien hoe er overal rond luchthavens ministeden zullen ontstaan. Deze worden steeds vaker gebouwd als onderdeel van de algemene ontwikkeling van luchthavens. Deze ministeden zijn een doorontwikkelde versie van het edge city-concept uit de jaren negentig en zullen groter, belangrijker en meer internationaal verbonden zijn om te voldoen aan de toenemende behoeften van moderne zakenreizigers. Ze zullen winkels, kantoren en bedrijvencentra bevatten en de aanzet geven tot de verandering van steden van afzonderlijke tot onderling verbonden eenheden op basis van reisnetwerken.

De nieuwe hoofdstedelijke luchthaven BER in Duitsland wordt in Europa toonaangevend op het gebied van toegankelijkheid, winkels, amusement en kantoorruimte. Het onlangs geopende Holiday Inn Berlin Airport is het eerste internationale hotel op de toekomstige luchthaven.

De stedelijke oases: spa’s volgen de toeristenstromen naar stadscentra

Luxe spa’s verplaatsen zich van hun traditionele locaties op exotische vakantiebestemmingen naar stadscentra. Deze ontwikkeling sluit aan bij de remapping van toeristenstromen en de daardoor ontstane noodzaak voor wellnesscentra om zich aan te passen en om dicht bij hun klanten te blijven. Met deze verplaatsing wordt ook ingespeeld op de behoefte aan dagspa’s – helemaal in lijn met de veranderende behoeften van de moderne reiziger.

Het in 2011 geopende Crowne Plaza Liège is een waar paradepaardje als het aankomt op hotelwellness. Spa en fitness “Osmose”, een oase van rust en welbehagen op 1.300m², vormt er een van de grote aantrekkingspunten voor zowel hotelgasten als de inwoners van Luik. Het complex omvat naast een volwaardige fitnessruimte met state of the art cardiotoestellen, groepslessen en persoonlijke coaching ook niet minder dan 11  cabines voor esthetische behandelingen.

De omkering van stad en platteland: landelijke retreats verwacht binnen hotels

Deze microtrend laat duidelijk zien hoe de behoeften en waarden rond reizen en de verwachtingen die we van onze bestemming hebben, aan het verschuiven zijn. Traditioneel stond het platteland voor ontspanning en een ontsnapping uit de drukte van de stad, terwijl steden aantrekkelijk waren door hun vele mogelijkheden en levendige sfeer. Deze traditie verandert en het platteland kan ook reizigers aantrekken die in een moderne omgeving willen verblijven. Voor de hotelsector betekent dit dat gasten landelijke retreats binnen hotels zullen verwachten, evenals natuurlijke groenvoorzieningen op daken en zelfs in wanden.

Hoewel het omringd is door glooiende heuvels en een met eendjes bevolkt meertje, is het Crowne Plaza Brussels Airport op slechts een steenworp van het bruisende centrum van de hoofdstad van de Europese Unie gelegen. Door haar gunstige ligging aan de Corporate Village van de luchthaven, vormt het hotel een knooppunt met Europa.

De decentralisatie: ontwikkeling van kleinere steden op basis van nieuwe reizigersdemografieën

Naarmate de demografie van reizigers verandert, zullen merken en stedelijke gebieden volgen doordat ze leren in te spelen op andere mensen en levensstijlen. Traditionele centra zullen meer verspreid raken naarmate uiteenlopende voorzieningen zoals winkels, restaurants en sportcomplexen zich ontwikkelen en nieuw leven brengen in kleinere wijken.

In Frankrijk, waar reizigers uit China goed zijn voor 20% van alle toeristenbestedingen, is het kleine stadje Montargis ten zuiden van Parijs op de toeristenkaart gezet door zijn banden met de Chinese cultuur in de jaren twintig.

Holiday Inn viert dit jaar zijn 60e verjaardag. In 2010 voltooiden we de grootste herlancering in de geschiedenis van de hospitality sector met de renovatie van 3300 hotels. We blijven innoveren op basis van de feedback van onze klanten en voortdurend consumentenonderzoek.