Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het mag een weekend in het jaar. Wandelen door de wijngaarden van Wenen. Wandelen langs wijnstokken met schitterende vergezichten op de stad en af en toe een wijntje nippen. Spreekt het je aan: 29 en 30 september zijn de twee dagen

Wenen is de enige stad in Europa die binnen zijn grenzen wijngaarden heeft. En dan hebben we het niet over een paar wijnranken op een verloren heuvelrug maar over een oppervlakte van zo'n 700 hectare. Een bezoek is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten over de stad maar op 29 en 30 september vinden de jaarlijkse wandeltochten door de wijngaarden plaats. Uniek, want het mag alleen in dit weekeinde.

Er zijn maar liefst 230 wijnbouwers in Wenen en die zitten vanwege de gunstige klimatologische omstandigheden allemaal in de wijngebieden rond Kahlenberg, Nussberg, Bisamberg en Mauer.

Inwoners en toeristen kunnen de zaterdag en zondag tussen 11.00 en 21.00 uur kiezen tussen 2 wandelingen. Route 1 gaat van Neustift am Walde naar Nussdorf. Op deze route liggen de wijnhuizen Sievering, de Wien Cobenzl winery en Grinzing, stuk voor stuk mooie wijnhuizen en 'Heurigen', dit zijn traditionele wijnlokalen waar de eigen wijnen worden geschonken en waar je ook uitstekend kunt eten.  

Route 2 loopt van Strebersdorf naar de bekende Heurige Stammersdorf. Deze trail van 10 kilometer heeft mooie uitkijkpunten en verschillende Heurigen waaronder die van het wijngoed Wieninger. Overigens kan men de trajecten inkorten door het openbaar vervoer te gebruiken. Op de website www.wien.info kan men ook de routes bekijken.