Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Netwerk van MVO Nederland volgt ondernemers in het buitenland. Hoe omzeil je een trage ambtenaar in Ethiopië? Hoe vind je goede medewerkers in Kenia? Hoe garandeer je de duurzaamheid van je vele kleine accommodaties over de hele wereld?

En wat betekent een keurmerk in de praktijk? Negen Nederlandse MKB-ondernemers, waaronder Saskia Griep van Sawadee, bloggen in een nieuw seizoen Grensverleggers over hun ervaringen in het buitenland.

De Grensverleggers
Gedurende een half jaar volgen we onder andere Saskia Griep en Gert Nieuwboer, duurzame reisondernemers met locaties wereldwijd, maar ook Dirk Terwel, een zeepproducent in de Palestijnse gebieden, Teus Visser, een verwerker van cashewnoten in Burkina Faso en Maarten Verbruggen, een fabrikant van zonnepanelen in Bangladesh. De dilemma’s en verrassingen die ze tegenkomen zijn vaak uniek, maar soms ook opvallend gelijk. Maak het mee op: grensverleggers.nl, via Twitter (@grensverleggrs) en op Facebook.

Volg Saskia en Sawadee
Saskia Griep werkt al ruim 17 jaar voor Sawadee. De laatste jaren houdt zij zich hoofdzakelijk bezig met duurzaam toerisme, als Coördinator Duurzaamheid binnen Sawadee. Mede dankzij Saskia's inspanningen loopt Sawadee voorop in verduurzaming van de reisbranche. Het nieuwste idee van Sawadee: een energielabel voor vakanties. Saskia zal ons via haar blog op de hoogte houden over duurzaam ondernemen in het buitenland en daarbij ook een aantal Nederlandse reisagenten in het buitenland aan het woord laten.

Nederlandse MKB-ondernemers in het buitenland
Steeds meer Nederlanders zien het avontuur en de mogelijkheden van ondernemen in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Landen met veel kansen maar ook eigen (ongeschreven) spelregels. Volg de successen en briljante mislukkingen van negen Grensverleggers en vind antwoorden op je eigen vragen over ondernemen ‘in den vreemde’.

De beste stuurlui
In dit tweede seizoen staan de Grensverleggers er niet alleen voor. Een groep specialisten met ieder een eigen expertise staat de ondernemers bij met praktische tips en hun persoonlijke netwerk. Ook zij zijn te volgen op het Grensverleggers-platform. En je kunt zelf vragen aan ze stellen op de website: www.grensverleggers.nl.

Over Sawadee
Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, organiseert sinds 1983 groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen waarbij aandacht voor natuur, cultuur en duurzaamheid centraal staat. Onder het merk vallen drie labels.
Puur Reizen richt zich op de avontuurlijke reiziger. In kleine groepen wordt gereisd langs bijzondere routes waarbij hoogtepunten worden afgewisseld met minder bezochte gebieden. Men overnacht in kleinschalige accommodaties en er zijn activiteiten zoals wandelen en mountainbiken in de reizen opgenomen.

Puur Vakantie richt zich op de reiziger die graag de bekendste hoogtepunten van een land bezoekt. Er wordt gereisd in groepen tot 26 personen met Nederlandstalige reisbegeleiding. Er wordt overnacht in goede hotels en een vleugje avontuur wordt gecombineerd met veel individuele vrijheid.

Onder het label Familieavontuur biedt Sawadee vakanties voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar die op zoek zijn naar een originele en avontuurlijke reisbeleving. Kenmerkend voor de reizen in dit label is differentiatie op leeftijd, kinderen gaan altijd op reis met kinderen van dezelfde leeftijd. Er wordt gereisd in groepen tot 22 personen.

Het aanbod van Sawadee bevat ook reizen speciaal voor singles en eenouder gezinnen.