Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In zomer en najaar met de bus op stap over het ‘Landgoed van Nederland’ Tot en met eind september kunnen toeristen en recreanten in Twente volop genieten van de omgeving met een drietal ‘hop on hop off’-bustours.

Drie tours waarbij een aantal keer per dag onderweg op verschillende plaatsen kan worden in- en uitgestapt om bezienswaardigheden te bezoeken, te fietsen, een dagarrangement te doen of zelf activiteiten te ondernemen. Kortom een ontspannen dagje Twente zonder auto, maar met buschauffeur die de streek en verhalen als geen ander kent, dat bieden de ‘hop on hop off’-bustours door Twente. Informatie over de routes, activiteiten, in- en uitstapplaatsen, tijden, prijzen en aanmelding is te vinden op de speciale site www.twentehop.nl

‘Hop on hop off’-Twente brengt initiatieven samen van Touringcarbedrijf Kienhuis uit Rossum, OAD uit Holten en de plattelandstoeristische samenwerkingsverbanden ‘Ontdek de Reggestreek’ en ‘Twentse Hooilanden’. Samen met het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) en diverse VVV’s hebben zij de krachten gebundeld en is ‘TwenteHop’ sinds deze zomer een feit:

1. Kienhuis heeft een route door het Nationaal Landschap van Noordoost-Twente samengesteld: Ootmarsum, Denekamp, De Lutte, Oldenzaal, Weerselo, Tubbergen en Vasse. Op de gehele route worden door de VVV’s in Noordoost-Twente arrangementen aangeboden. Elke woensdag t/m 26 september;
2. ‘Reggestreek’ en ‘Hooilanden’ rijden met een authentieke Amerikaanse schoolbus door de  Reggevallei: Wierden, Enter, Rijssen en Holten. Elke donderdag t/m 20 september;
3. Oad rijdt met een speciale fietsbus tussen Haaksbergen en Hellendoorn: over de Sallandse Heuvelrug, via de landgoederen van de Hof van Twente en het kunststadje Diepenheim. Elke zondag t/m 30 september.

 ‘Hop on Hop off tours Twente’ geeft niet alleen bezoeker, maar ook de inwoners van Twente de gelegenheid om per dagtocht leuke steden, dorpen, attracties en musea in Twente voor een uitstapje aan te doen. De kosten zijn inclusief toeristische informatie van de chauffeur onderweg, exclusief bezoek aan dagattracties en musea. De promotie en informatievoorziening is gezamenlijk opgepakt door de busondernemers, het TBT, het toeristisch bedrijfsleven en de VVV’s in de regio. Via de website www.twentehop.nl, posters en flyers informeren en interesseren zij hun gasten en inwoners.

‘Hop on Hop off Twente’ is een proefproject, dat mede mogelijk is gemaakt door Kamer van Koophandel in Twente en de provincie Overijssel. Als de tochten in trek zijn, is het de bedoeling volgend jaar het aantal routes en dagtoeristisch aanbod op de routes verder uit te breiden.