Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bootreis langs ongerepte natuur van de Noorse kustlijn. In 2013 viert rederij Hurtigruten zijn 120 jarig bestaan. Toen ze in 1893 begon met het afleveren van post en vracht in de tientallen havens langs de kust van Noorwegen kon de rederij destijds niet bevroeden dat de route zou uitgroeien tot een populaire vakantie.

De vaarroute langs de afwisselende en imponerende kustlijn van Noorwegen mag indrukwekkend en zeer fotogeniek genoemd worden. 365 dagen per jaar varen de 11 schepen de route tussen Bergen en het noordelijke Kirkenes en vice versa. De beleving van de reis varieert per seizoen. Reisorganisatie BBI Travel is in Nederland vertegenwoordiger van Hurtigruten en biedt in de nieuwe 2012/2013 Hurtigruten brochure een grote keuze aan vakanties, variërend in duur van enkele dagen tot de complete 12-daagse versie. Men kan kiezen uit reizen per vliegtuig naar een opstaphaven, met de eigen auto aan boord gaan of voor vervoer per bus. Kerst in Noorwegen ervaren tijdens speciale Hurtigruten Kerstreizen kan met vertrek op 18 of 21 december 2012 of 21 en 23 december 2013. Tijdens een Hurtigruten vakantie zijn er vele extra excursie te boeken die per seizoen variëren.

Nieuw in het aankomende seizoen is een directe wintervlucht tussen Schiphol en de Lofoten, een gewilde opstapplaats voor de Hurtigruten schepen. Een gratis exemplaar van de Hurtigruten 2012/2013 brochure kan aangevraagd worden via www.demooistezeereis.nl of www.bbi-travel.nl waar de brochure ook gedownload kan worden.

 

Panoramadek

Populaire versies zijn de 7- of 12-daagse vliegarrangementen. Bij de eerste kan men kiezen uit het traject Bergen - Kirkenes of juist andersom. De 12-daagse variant omvat het gehele traject waarbij de havens die op de heenreis 's nachts worden aangedaan op de terugreis overdag bezocht worden. Kortere arrangementen zijn eveneens mogelijk. Ieder schip beschikt over een panoramalounge en –dek, de plekken voor het mooiste uitzicht. De schepen van Hurtigruten vervoeren ook auto’s dus is een Hurtigruten bootreis ook ideaal te combineren met een autovakantie in Noorwegen.

 

Busreizen

Heeft vliegen niet de voorkeur of reist men liever gezamenlijk in een groep, BBI Travel organiseert eveneens Hurtigruten busreizen met opstap in Nederland. Vertrekdata van de 15-daagse reizen in 2012 zijn 29 augustus en 8 september en in 2013 op 14 en 25 april, 18 en 29 augustus en 9 september. Bijkomend voordeel van dit arrangement is de spectaculaire treinreis dwars door het zuiden van Noorwegen naar Bergen, de opstapplaats voor de bootreis.

                                                                                                                                                     

Winterwonderland

Hoewel ieder seizoen zijn eigen decor biedt, is de winterperiode wel erg aantrekkelijk om

langs de met sneeuw bedekte kustlijn te varen. Het is ook de periode met de grootste kans om het Noorderlicht te spotten. De vakantiebeleving kan nog indrukwekkender gemaakt worden door de vele winterexcursies die beschikbaar zijn. Denk aan een huskysleetocht door het winterse landschap of een overnachting in een heus ijshotel.

 

Vlag uit voor BBI Travel

Niet alleen Hurtigruten viert feest in 2013, ook voor BBI Travel is het een dubbel feestelijk jaar. De reisorganisatie viert dan, naast het 50-jarig jubileum voor Ierland tevens het 45-jarig jubileum als Noorwegen-specialist. Het vakantieprogramma van BBI Travel omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaalagent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.