Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Brussels Airlines lanceert op 28 oktober een nieuwe lijndienst naar Edinburgh. De Schotse hoofdstad wordt vanaf dan zes keer per week verbonden met Brussels Airport. Vanaf volgende zomer wordt zelfs twee keer per dag gevlogen.  Retourtickets zijn al beschikbaar vanaf 99 euro, taksen inbegrepen.

Met Edinburgh voegt Brussels Airlines een belangrijke culturele en toeristische maar ook business bestemming aan haar Europees netwerk toe. Edinburgh is een bruisende stad waar dankzij de talrijke festivals het hele jaar door wel iets te beleven valt. Het  oude stadscentrum met Unesco Werelderfgoed zoals het beroemde Edinburgh Castle dat het stadsgezicht domineert, de Royal Mile Promenade en de Grass Market uitgaansbuurt is een interessante citytrip bestemming dankzij de vele bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden.

Edinburgh is ook de hoofdstad van Schotland. De stad huisvest onder meer het Schotse Parlement en is het tweede belangrijkste financiele centrum van het Verenigd Koninkrijk, na Londen, dankzij de vele banken en verzekeringsmaatschappijen. De luchthaven van Edinburgh is ook dé ideale toegangspoort om de Lothians omgeving en de rest van het groene  Schotland te ontdekken.

Brussels Airlines vliegt vanaf 28  oktober zes keer per week  vanuit Brussels Airport naar Edinburg Airport.  Vanaf het zomserseizoen 2012 worden twee dagelijkse vluchten verzorgd.

De luchthaven is dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen tot de beste luchthaven in Europa in de categorie van 5-10 miljoen passagiers.

Edinburgh is de zesde bestemming van Brussels Airlines in het Verenigd Koninkrijk.  Brussels Airlines biedt ook dagelijks vluchten aan naar Londen Heathrow, Manchester, Birmingham, Bristol en Newcastle.

Uurooster  Brussel (BRU)-Edinburgh (EDI) in lokale tijd:

 
Vlucht N°     Route     Vertrek     Aankomst     Dagen
SN2063      BRU-EDI     15.10     16.00     12345.7
SN2064      EDI-BRU     16.40     19.30     12345.7

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A319 vliegtuigen met een capaciteit van 139 zetels.

Passagiers hebben de keuze uit 3 reisklassen: b.business en de twee economy class formules b.flex en b.light.  Een retourticket in b.light economy class is al beschikbaar vanaf 99 euro.  Leden van het Frequent Flyer Programma Miles & More kunnen mijlen uitgeven en sparen op elke vlucht.

De vertrek- en aankomsturen maken het perfect mogelijk om deze vlucht te combineren met andere Europese Brussels Airlines bestemmingen in ondermeer  Italie, Duitsland, Frankrijk, Zwitersland  en Spanje.

 
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 52 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd.
Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

www.brusselsairlines.com