Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dallas/Fort Worth International Airport in Texas biedt reizigers een gezonde manier van reizen. Met een gratis yoga studio en een ‘half-mile’ wandelroute geeft de luchthaven vakantiegangers en zakenreizigers de kans ontspannen en uitgerust op pad te gaan. Dit maakt DFW Airport één van de gezondste luchthavens in de VS.

 
Luchthavens, vaak bekend om het stressvolle wachten en een snelle hap vlak voor vertrek, gaan steeds vaker op ‘de gezonde tour’. Zo ook Dallas/Fort Worth International Airport in Texas. Bij aankomst of vertrek biedt de DFW luchthaven reizigers de mogelijkheid om gebruik te maken van de onlangs geopende gratis Yoga Studio. Verder heeft DFW in samenwerking met de American Heart Association een ‘half-mile’ wandelroute uitgezet in de terminals en worden winkelmanagers gestimuleerd om bewust na te denken over een verantwoord assortiment.
 
Naast een bijdrage aan een gezonde levensstijl is er voor DFW Airport meer voordeel te behalen uit deze missie. Ondanks het feit dat veel reizigers hun vliegtickets boeken op basis van prijs, vluchttijden en luchtvaartmaatschappij, is DFW ervan overtuigd dat zij ook kiezen voor de luchthaven met de meest aantrekkelijke verbindingen en service. Daar zijn de verantwoorde keuzemogelijkheden op DFW Airport een goed voorbeeld van. ,,We leggen de lat hoog voor onszelf ”, aldus Kevin Smith, Assistant Vice President Terminal Management bij DFW. „Ons doel is om de gezondste luchthaven te zijn in de VS”.
 
DFW Airport heeft door de jaren heen momenten gekend waarop reizigers door omstandigheden strandden in één van de terminals; oorzaken liepen uiteen van grote stormen tot onverwacht geannuleerde vluchten. Naast het verzorgen van opklapbedden en dekens, ging de luchthaven op zoek naar andere maatregelen om een onverwacht langer verblijf op DFW zo aangenaam mogelijk te maken. Zo werden 2000 stoelen voorzien van voetsteunen en creëerde de luchthaven loungeruimtes met comfortabele zitplaatsen, weg van de soms lawaaierige gates. Voor het einde van het jaar worden daar slaapplaatsen in de vorm van ‘pods’ aan toegevoegd zodat reizigers op ieder gewenst moment even kunnen rusten en ontspannen.
 
Tijdens een oponthoud op de luchthaven zag de heer Smith een groep reizigers bij de gate yogaoefeningen doen op hun eigen yogamatjes. ,,Ze waren gestrand en besloten er het beste van te maken. Zo kwamen we op het idee om een eigen yoga studio te bouwen in een nog niet gebruikt deel van Terminal D”. De studio is voorzien van matjes en een één uur durende yogavideo die continue wordt afgespeeld. Grote ramen kijken uit op de landingsbanen voor Terminal D terwijl schermen zorgen voor gepaste privacy.   

DFW International Airport is tevreden over de gezonde maatregelen die ze hebben getroffen en verwacht daarmee in de behoefte van haar reizigers te voorzien. Zo werd een deli op de luchthaven succesvol vervangen door een locatie van UFood Grill; een restaurant waar gebakken, gestoomde en gegrilde gerechten worden geserveerd met volkoren rijst en groenten. Door een hotdog-verkooppunt te veranderen in een Subway Sandwich Shop is de opbrengst per jaar zelfs verdrievoudigd.


 

Over Dallas/Fort Worth International Airport
Dallas/Fort Worth International Airport (1973), gelegen tussen de Texaanse steden Dallas en Fort Worth, verwerkt dagelijks 1.750 vluchten en ontvangt ruim 57 miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld beschikt over een non-stop vlucht naar 144 nationale en 49 internationale bestemmingen. In onderzoek van Airports Council International staat DFW International Airport gedurende vijf opeenvolgende jaren in de top vijf voor de beste klantenservice onder grote luchthavens wereldwijd. Voor het laatste nieuws, vluchtinformatie, parkeergelegenheid of verdere details over de vele diensten van DFW International Airport, bezoek www.dfwairport.com.