Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Trouwringen, een kunstgebit, een trombone en een olieverfschilderij zijn enkele van de meest opmerkelijke voorwerpen die achterbleven in vliegtuigen, volgens een onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner.

 Naast de gebruikelijke boeken, CD’s en zonnebrillen, gingen vijf mensen van boord zonder hun trouwring, en één gaf zelfs toe ondergoed te hebben achtergelaten. Of het een iets met het ander te maken had, bleek niet uit het onderzoek maar deze persoon heeft thuis zeker iets uit te leggen. Pogingen om bij de maatschappij de verloren voorwerpen terug te vragen hebben in enkele gevallen waarschijnlijk het bloed naar de wangen doen stijgen.  

Het onderzoek onder 700 personen onthulde eveneens dat een derde van de achtergebleven voorwerpen een waarde had van ruim boven de € 100,-, waaronder iPads (3%), camera’s (3%) en spelcomputers (2%). Indien onverzekerd is dit een kostbare aangelegenheid, maar andere items kunnen grotere stress opleveren. Een onfortuinlijke 5% gaf aan ooit een paspoort of reisdocumenten te hebben achtergelaten, terwijl 2% het favoriete speelgoed van hun kind vergat, iets wat ongetwijfeld een woede-uitbarsting of vele tranen tot gevolg had.

In totaal heeft tweederde van de vliegtuigpassagiers wel eens per ongeluk iets achtergelaten in het vliegtuig. In de meeste gevallen ging dit om boeken (18%), gevolgd door mobiele telefoons (9%), een magazine of krant (8%) of een kledingstuk (8%).  

De voorwerpen die het vaakst blijven liggen in een vliegtuig:

·         Boek (18%)

·         Mobiele telefoon (9%)

·         Magazine/krant (8%)

·         Kleding (8%)

·         Brillen/zonnebrillen (8%)

·         Koptelefoons (6%)

·         Paspoorten/reisdocumenten (5%)

·         Camera (3%)

·         iPad (3%)

·         Eten (3%)

Enkele ongebruikelijke voorwerpen die achterbleven:

·         Trouwring

·         Knuffelmuis

·         Trombone

·         Ondergoed

·         Hoge hoed

·         Kunstgebit

·         Schilderij

·         Klok

·         Koelkast

·         Een beugel


Over Skyscanner:

Skyscanner
is Europa's leidende vluchtzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt