Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tijdens een competitie van wijnen die wereldwijd door luchtvaartmaatschappijen worden geschonken, viel Brussels Airlines zopas flink in de prijzen. De maatschappije behaalde de eerste prijs in de categorie ‘beste wijnen in Business Class’.

Ook in de categorie van beste champagnes was Brussels Airlines goed voor een top 3 plaats.

Global Traveler
is het toonaangevende Amerikaanse reismagazine voor businesspassagiers. Elk jaar organiseert het blad een internationale ‘Wines on the Wing' wijncompetitie.  De wijnen van luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld worden tijdens de competitie geproefd en gekeurd door een 28 koppige vakjury die bestaat uit someliers, wijnproducenten en eigenaars van wijnwinkels.

Het wijnaanbod dat Brussels Airlines in de Business Class van haar long haul vluchten ontkurkt werd door de jury bijzonder gesmaakt en kreeg de prestigieuze eerste prijs in de categorie ‘Best Overall International Business Class wines’. Ook in de categorie 'champagnes' viel Brussels Airlines met een derde plaats mooi in de prijzen.

Brussels Airlines doet voor haar wijnselectie beroep op Fiona Morisson, de enige vrouwelijke wijnexperte die in  België de titel ‘Master of Wine’ draagt. Deze internationale erkenning voor het wijnaanbod van Brussels Airlines is ook de kroon op het harde werk van het Brussels Airlines cateringteam onder leiding van Philip Mortier die zélf sommelier is en Fiona Morisson bijstaat. De wijnen die Brussels Airlines aan boord van haar lange afstandsvluchten naar Afrika en de US schenkt worden via het Brusselse Palais du Vin aangekocht en gekeurd tijdens proefsessies. Tijdens die proefsessies zoeken we een perfecte match met het culinaire aanbod”, legt Philippe Mortier uit.

In de selectie wordt altijd een wijn van een bekend Frans huis, een gereputeerde Wereldwijn  en  een ‘verassingswijn’ opgenomen. Als Belgische luchtvaartmaatschappij serveert Brussels Airlines trouwens ook enkele authentieke Belgische wijnen die door de passagiers fel gesmaakt worden.  Dit jaar staan op de Brussels Airlines wijnkaart ondermeerLes Vieux Murs, Pouilly-Fuissé 2009 (Frankrijk), Longridge Pinotage 2008 (Zuid-Afrika), Tenuta di Castiglioni 2008 Frescobaldi (Italië), Poujeaux 2007 (Frankrijk), Ken Forrester Chenin 2010 (Zuid-Afrika), Montes Alpha Syrah 2009 (Chili), Aldenyck PG 2010 (Belgie), Château Rochemorin 2006 Pessac-Léognan (Frankrijk), Kendall Jackson Zinfandel 2007 (USA), De Kluizen Cuvée 2009-2010 (België), Puclavec Gomila Nr 2 2010 (Macedonië).  Passagiers kunnen de wijnen ook aankopen en thuis laten bezorgen.

“Brussels Airlines investeert momenteel flink in een compleet vernieuwd langeafstandsproduct”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Erik Follet. “Dit jaar worden nieuwe Business- en Economy Class cabines geinstalleerd met ondermeer flat beds in Business Class, veel beenruimte en ergonomische zetels in Economy en de nagelnieuwste inflight- entertainmenttechnologie. Maar ook het op vlak van catering zitten we niet stil en kiezen we voor echte gastronomie en kwaliteit. De reacties van onze passagiers die van het nieuwe product genoten zijn uitermate positief.  De Global Traveler Best Overal Business Class Wines award is een zeer mooie erkenning en illustratie dat onze inspanningen zeer gesmaakt worden. Dit motiveert ons meer dan ooit.”


Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 52 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd.
Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

    site: www.brusselsairlines.com