Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holland America Line biedt dit najaar een uitgebreide selectie cruises in Europa met bestemmingen die variëren van Turkije tot de Canarische Eilanden of tot Trans-Atlantische cruises. Juist de nazomer is een prachtige periode voor de mooiste vaarroutes op de Middellandse Zee.


De keuze is breed en loopt uiteen van een achtdaagse cruise op de Middellandse Zee tot een 42-daagse Trans-Atlantische reis die volop gelegenheid geeft om tal van interessante landen en bestemmingen te bezoeken, inclusief een meerdaags verblijf in favoriete havens.

‘Het najaar is een prachtige tijd van het jaar voor reizen in Zuid-Europa. De temperatuur is aangenaam en de grote drukte is voorbij’, zegt Richard Meadows, executive vice president of sales, marketing and gastenprogramma’s. ‘Het is ook de kans om een langere reis te maken voor een aantrekkelijke prijs.’

Zo vaart ms Ryndam drie verschillende 11-daagse rondreizen vanuit Barcelona. De cruise ‘Culturele Mozaïek’ legt onder meer aan in Italië, Griekenland, Kroatië en Montenegro, terwijl de ‘Ontdekkingen uit de oudheid’ Spanje, Italië, Tunesië, Malta en Monaco aandoet. De derde cruise gaat in westelijke richting met Spanje, Portugal, de Canarische Eilanden en Marokko als bestemmingen. De tarieven voor de 11-daagse cruises met ms Ryndam beginnen bij € 749 per persoon, op basis van dubbele bezetting van een stateroom.

Het ms Noordam maakt twee tiendaagse rondreizen vanuit Civitavecchia (Rome). ‘Romeinse Rijk’ bezoekt Kroatië, Griekenland, Turkije en Italië in de Oostelijke Middellandse Zee, terwijl ‘Mediterrane Betovering’ in westelijke richting naar Monaco, Spanje, Italië en Noord-Afrika vaart. De tarieven beginnen bij € 699 per persoon, op basis van dubbele bezetting van een stateroom.

Het ms Nieuw Amsterdam, het nieuwste schip van Holland America Line, gaat 13 dagen cruisen tussen Barcelona en Venetië. Tijdens zowel de ‘Vol Mediterrane Romantiek’ als ‘Mediterrane Tapisserie’ worden verschillende haven in Italië, Kroatië en Griekenland aangedaan. In Venetië blijft het schip een nacht liggen. De tarieven beginnen bij € 849 per persoon, op basis van dubbele bezetting van een stateroom.

Vanuit Rotterdam maakt het vlaggenschip ms Rotterdam dit najaar drie verschillende rondreizen. De 14-daagse ‘Ontdekkingscruise Spanje en Portugal’ neemt de gasten mee naar interessante plaatsen in beide landen en bezoekt ook Gibraltar. Tijdens de 17-daagse ‘Moorse Rijk’ cruise maken de reizigers kennis met tal van boeiende bestemmingen tussen Rotterdam en Rome, terwijl de 17-daagse ‘Avontuur op de Canarische eilanden’ langs Spanje, Portugal, de Canarische Eilanden en Marokko voert. De tarieven voor deze cruises beginnen bij € 999 per persoon, op basis van dubbele bezetting van een stateroom.

Wie echt iets bijzonders zoekt en graag de Atlantische Oceaan wil oversteken, heeft dit najaar die gelegenheid met verschillende schepen van Holland America Line. De gast heeft de keuze uit diverse cruises die leiden naar warme bestemmingen inclusief een rondreis. De duur van de reizen varieert van 13 tot 42 dagen en combineren de meest indrukwekkende bestemmingen met een aantal ontspannen dagen aan boord tijdens de oversteek over de oceaan. Vanzelfsprekend is er volop entertainment aan boord. De tarieven voor de Trans-Atlantische reizen beginnen bij € 599 per persoon, op basis van dubbele bezetting van een stateroom.

 

Voor meer informatie over Holland America Line cruises en alle reisschema’s, kijk op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl of bel 0800-7245 425