Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In Dordrecht is iedereen welkom om het Bijbelse verhaal van de zondvloed en de Ark van Noach te volgen in de buik van een enorm schip. Het schip ‘De Ark van Noach’ biedt een leuk dagje uit voor jong en oud.

De bezoeker krijgt een indruk van hoe het schip eruit zou hebben gezien en hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben.

Attractie van formaat
Het schip, dat gelegen is aan de Maasstraat in Dordrecht, is met zijn indrukwekkende afmetingen een attractie van formaat. Deze replica van het grootste houten schip dat ooit ter wereld is gebouwd - de Ark van Noach - is nu open voor het publiek. De bovenste verdieping geeft een wijd uitzicht over Dordrecht en omgeving.

Het verhaal van Noach
Hoe Noach volgens de Bijbel leefde wordt op de Ark inzichtelijk gemaakt. Polyester dieren en levende (kleine) dieren bevolken het schip. Via flatscreens krijgt de bezoeker informatie over de bouw van het schip, over het ontstaan van de aarde vanuit Bijbels perpectief en het verhaal van de zondvloed. In de bioscoopzaal van het schip worden er allerlei films gedraaid die betrekking hebben op het Bijbelse verhaal.

Restaurant met uitzicht
Bezoekers kunnen een hapje eten in het restaurant van de Ark met uitzicht over de rivier De Merwede en de stad Dordrecht. Ook is er ruimte voor bijeenkomsten en vergaderingen. De Ark van Noach is open van 9.00 tot 18.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid, ook voor touringcars.

Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op www.arkvannoach.com.