Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Adembenemende lichtshow brengt Brazilië als gastheer FIFA World Cup 2014 en Olympische en Paralympische Spelen Rio 2016 over voetlicht

Met een spectaculaire waterprojectie op de Theems in Londen heeft Brazilië haar visitekaartje afgegeven als gastland van de FIFA World Cup 2014 en de Olympische en Paralympische Spelen Rio 2016. Eén dag na het einde van de Olympische Spelen in de Britse hoofdstad werden de Londenaren gisteravond overweldigd met een adembenemende explosie van kleuren, visuele effecten en geluid. Met deze spectaculaire lichtshow wil het Nationale Verkeersbureau van Brazilië  - Embratur – namens het Ministerie van Toerisme aantonen wat bezoekers kunnen verwachten als zij afreizen naar Brazilië.  

De lichtshow strekte zich uit over een lengte van ruim 30 meter en ging spectaculair van start met een wereldbol die uit het water oprees. Ook waren beelden te zien van beachvolleybal, voetbal, Braziliaanse culturele festivals en het levensgrote beeld van het Christusbeeld in Rio de Janeiro. Allemaal toeristische trekpleisters die van een verblijf in Brazilië een onvergetelijke ervaring maken. De waterprojectie eindigde met de boodschap: ‘Bedankt Londen… Tot ziens in Brazilië. Kom het leven vieren’.

‘Brazil at Heart’
Met deze enorme waterprojectie zet Brazilië zich in de schijnwerpers als gastland van belangrijke sportevenementen als de FIFA World Cup 2014 en de Olympische en Paralympische Spelen Rio 2016. De lichtshow volgt op de tentoonstelling ‘Brazil at Heart’ waarin wordt getoond dat Brazilië alles in huis heeft om gastheer te zijn van grootse evenementen. Niet alleen door het aanbieden van innovatieve producten en diensten, maar vooral door haar groeiende potentieel op het gebied van toerisme. Deze tentoonstelling is tot 2 september te zien in de Braziliaanse ambassade in Londen.

Brazilië is als gastheer van de Olympische Spelen een waardige opvolger van Londen. De Britse hoofdstad was dan ook de perfecte locatie voor de spectaculaire lichtshow, benadrukt  Marcelo Pedroso, directeur Internationale Markten van Embratur. “Na Londen 2012 zijn de ogen van de wereld op Brazilië gericht. De sportevenementen die ons land zal  organiseren, bieden een uitstekende mogelijkheid om ons land op een positieve manier te positioneren. Brazilië zich ontwikkelt tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld en we verwachten dat veel nieuwe toeristen ons land zullen bezoeken.”
 

Recordaantal toeristen in 2012
“In onze campagne zetten we Brazilië als aantrekkelijke reisbestemming op de kaart door de gastvrijheid van de Braziliaanse bevolking te benadrukken. Het aantal bezoeken van toeristen bereikte in juni 2012 een historisch hoogtepunt”, vertelt Flavio Dino, bestuursvoorzitter van Embratur. “Hieraan heeft Rio+20 - de internationale conferentie van de Verenigde Naties over duurzame ontwikkeling - een belangrijke bijdrage geleverd. Dit toont aan dat Brazilië in staat is om als gastheer van omvangrijke evenementen op te treden.”
 

Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren.  Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie:  www.visitbrasil.com