Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Provincie Zuid-Holland organiseert op 8 en 9 september 2012, tijdens Open Monumentendag, herbestemmingsroutes door Delft, Dordrecht en Gouda. De wandelroutes nemen u mee op ontdekkingstocht langs en door gebouwen die al herbestemd zijn of die nog herbestemd worden.

De routes zijn ontwikkeld in het kader van het themajaar 2012 ‘Over-Levende Monumenten!’. In dit jaar krijgt herbestemming van cultureel erfgoed, in het bijzonder van religieus erfgoed, extra aandacht.

Ontdek de mogelijkheden van herbestemming
Tijdens Open Mounumentendag wordt het programmaboekje met de wandelroutes uitgedeeld. Per route is er een uitgebreid activiteitenprogramma voor jong en oud samengesteld. De activiteiten illustreren het verschil tussen het gebruik van vroeger en nu van herbestemde monumenten. In Delft kan men bijvoorbeeld abseilen van de 29 meter hoge Watertoren, in een voormalig scheepswerf ‘De Biesboshal’ in Dordrecht bekijkt men de expositie van basisscholen met hun ideeën over herbestemming en in de Jeruzalemkapel in Gouda geniet men van sfeervolle jazzmuziek. In alle drie de steden is een fototentoonstelling te zien van herbestemd religieus erfgoed uit de provincie Zuid-Holland.

Arrangementen en fietsroutes
Voor wie op eigen gelegenheid kennis wil maken met de herbestemmingslocaties in de provincie heeft het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme een reeks interessante fietsroutes langs bijzonder herbestemd cultureel erfgoed samengesteld. Ook zijn er verrassende dag- en verblijfsarrangementen die voor elk wat wils bieden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de herbestemmingsroutes in Delft, Dordrecht en Gouda op www.zuid-holland.nl/herbestemming.