Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ho Chi Minhstad, eerder bekend als Saigon en daarvoor als Prey Nokor, is de grootste stad in Vietnam. Het ligt op de westelijke oever van de Sài Gòn, behoort tot de gelijknamige Thanh Pho en valt in de regio Dông Nam Bô. Tulip Tours kan daar uw partner zijn voor trips in Vietnam.

Binnen de stadsgrenzen, zo'n 7 kilometer ten noordwesten van het centrum bevindt zich de Internationale Luchthaven Tân Sơn Nhất.

Tulip Tours

Namen van de stad
Saigon in

Tulip Tours

1966

Ho Chi Minhstad heeft in de geschiedenis meerdere namen gehad. De oudst bekende naam is van de Khmer, hoewel ook ten tijde van het rijk Funan en later Chenla bewoond is geweest. De naam die de Khmer aan de stad gaven, was Prey Nokor, dat dorp in het bos of Koninkrijk in het bos betekent. In de taal van Khmer, betekent Prey bos en kan Nokor vertaald worden naar Koninkrijk.

Deze naam zou het dragen tot in de jaren 1690, toen de generaal Nguyễn Hữu Cảnh naar de Mekong-delta werd gestuurd door de Nguyen-heren om deze regio onder in bezit te krijgen. In 1698 werd een fort gebouwd en de stad werd officieel omgedoopt tot Gia Định. Deze naam zou het behouden, tot aan de Franse bezetting.

Als in de jaren 1850 Frankrijk deze regio koloniseren, wordt Gia Định in 1859 ingenomen. Bij de capitulatie wordt de naam van Gia Định officieel omgedoopt tot Saigon. Er is veel te doen over de herkomst van de naam Saigon. Waarschijnlijk is het afkomstig van het Chinese woord 柴, wat als chái in het Mandarijn wordt uitgesproken. 柴 betekent dan brandstof of hout. Gòn is ook afkomstig uit het Chinees. Het is dan afkomstig van 棍, dat vertaald kan worden naar paal.

Op 30 april 1975 valt Saigon. Saigon wordt met de provincie Gia Định en een aantal gebieden samengevoegd tot een nieuwe provincie, Saigon - Gia Định. Maar als op 2 juli 1976 worden Noord- en Zuid-Vietnam herenigd, wordt de provincie Saigon - Gia Định omgedoopt tot Thành phố Hồ Chí Minh. De Nederlandse vertaling luidt Ho Chi Minhstad, in het Engels is het Ho Chi Minh City en in het Frans is het Hô-Chi-Minh-Ville. De naam Saigon is vrijwel geheel uit het beeld verdwenen. Slechts het Station Sài Gòn verwijst nog naar de oude naam. Verder wordt doorgaans Quận 1 bedoeld, als men het over Saigon heeft.

 

Team Tulip Tours