Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met wisselende en permanente binnententoonstellingen in drie speciaal ontworpen paviljoens biedt Keukenhof 2010 bezoekers altijd een fraaie bloemenpracht.

In het Oranje Nassau Paviljoen is er elke week een nieuwe en overweldigende bloemenshow, waarin themabloemen centraal staan. In het Willem-Alexander Paviljoen zijn er naast de basistentoon-stellingen met tulpen, narcissen en lelies steeds weer gevarieerde voorjaarsgroeten. Het Beatrix Paviljoen vormt als vanouds het decor voor verrassende exotische bloemen en planten: anthuriums, bromelia’s en orchideeën.  Dankzij deze tentoonstellingen is Keukenhof ook in 2010 altijd extra aantrekkelijk.


In drie speciaal voor bloemenshows ontworpen paviljoens laten de bezoekers van het prachtige lentepark in Lisse zi ch ook dit seizoen verrassen door de bloemenweelde van bijzondere bloemen in aansprekende decors. Bloemen-, bollen- en plantenkwekers uit heel Nederland zorgen voor de invulling, onder de inspirerende leiding van internationale toparrangeurs als Heleen Valstar en Dries Lecke.

''From Russia with Love'

Het thema van Keukenhof 2010 'From Russia with Love' is vooral in het Oranje Nassau paviljoen uitgewerkt. Het vermaarde Bolsjoj Theater in Moskou was hiervoor een van de inspiratiebronnen en komt terug in de entree van het paviljoen, het podium waarop de bloemschikdemonstraties worden gehouden en het decor, met enorme balletjurken als extra blikvangers. In barroke stijl met veel goud refereert het decor sterk aan het Zwanenmeerballet van de Russische componist Tsjaikovski.

De kans is groot, dat er extra bloemen met Russiche namen worden getoond. Zoals bij de tulpen in de eerste binnenshow van 19 tot en met 23 maart de donkerrood gefranjerde Valery Gergi ev en de oranjerode Hermitage. In de daarop volgende show met chrysanten zullen de chrysant Anastasia (in maar liefst acht kleuren), de paarse en oranje Kiev en de nieuwe, witpaarse Toshka een fraaie rol kunnen krijgen. Tot op het laatste moment beslissen de kweker welke bloemen zij insturen, want alleen de allerbeste zijn voor de tentoonstellingen op Keukenhof goed genoeg.

Oranje Nassau Paviljoen start met amaryllis, freesia en tulp

Acht weken is Keukenhof in 2010 geopend, van 18 maart tot en met 16 mei. Daarom zijn er in het Oranje Nassau Paviljoen acht verschillende themashows en in de eerste show van 19 tot en met 23 maart staan amaryllis, freesia en tulp centraal. Naast de bekende klassiek trompetvorm worden van amaryllis ook dubbelbloemige, grootbloemige en mini's geëxposeerd. Nieuw is bijvoorbeeld de donkerrode Nightrider en de mini's met tot wel 25 bloemen per steel. De trends bij freesia zijn grotere bloemen, de aangename geur en de voor deze bloem nieuwe kleur rood, met Red Beauty als opvallende noviteit. In de tulpeninzendingen in het Oranje Nassau Paviljoen zal de nieuwe dubbele roze Rosario, die vorig jaar de primeur op Keukenhof beleefde, menige bezoeker verrassen.   Extra hyacintenshow in Willem-Alexander Paviljoen Tulpen en narcissen eisen vanaf de eerste openingsdag op 18 maart tot eind april de hoofdrol op in het Willem-Alexander paviljoen, met de eerste twee weken een speciaal accent op hyacinten. Het Willem-Alexander paviljoen is uniek, want het is ontworpen en gebouwd als bloemenkas en tentoonstellingspaviljoen tegelijk. Daarmee is het een ideaal podium voor de overdekte show van honderdduizenden bolbloemen. Tulpen zijn er in de grootst denkbare kleurenrijkdom en in heel veel bloemtypes: enkele, dubbele, parkietvormige, gefranjerde, lelieachtige en nog meer nieuwe vormen. Ook narcissen zijn er met enkele en dubbele bloemen, variërend van de hoofdkleur geel tot oranje, rozerood, rozegeel en wit in vele combinaties.

Een opvallend grote inzending hyacinten onderstreept in het Willem-Alexander Paviljoen van 18 tot en met 30 maart het lentegevoel. Voor het eerst in de 61-jarige geschiedenis van Keukenhof is er voor deze bolbloem een aparte plaats ingeruimd in deze tentoonstellingskas. Alle gangbare hyacinten voor beplanting in de tuin en op balkon en terras zijn er te bewonderen. Blauw, wit en roze zijn de belangrijkste kleuren, maar er is ook een gloednieuwe rode hyacint die nog geen naam heeft en er zijn nieuwe, meerbloemige (multi) hyacinten te zien. Bijzonder vanwege de kleur is de gele Yellowstone: een verrijking van het aanbod en een aanwinst voor de liefhebber.

Naast de omvangrijke show van de bolbloemen tulp, narcis en hyacint kent het Willem-Alexander Paviljoen  dankzij de bloeiende heesters, vaste planten, bloeiende kamerplanten en diverse bloeiende bolgewassen als iris, lelie, amaryllis en tulpen een enorme variatie.

Exotische bloemen en planten in Beatrix Paviljoen

Van 18 maart tot en met 16 mei, maar liefst acht weken lang dus, biedt het Beatrix Paviljoen plaats aan orchideeën, anthuriums en bromelia’s. Het vernieuwende decor bestaat uit grote gegalva niseerde golfplaten in stalen wanden, waarbij de hoofdkleuren zwart en wit ervoor zorgen dat de plantenrijkdom en bloemenweelde optimaal tot hun recht komen. Bij de orchideeën is de zeer populaire phalaenopsis er te zien in een ongekende verscheidenheid aan kleuren, maar ook speciale soorten als paphiopedilum (venusschoentje) en de cymbidium, bekend als kamerplant en snijbloem. Dat geldt ook voor anthurium, waarvan het kleurenspectrum zich inmiddels uitstrekt van rood, roze, zalm en lila tot oranje, wit, groenblijvend en zelfs bijna zwart... en dat in vele combinaties en bovendien nieuwe bloemvormen: van het klassieke hartje tot grote, bijna ronde bloemen of juist types met de aparte 'oren'. Veel van de bromelia's, die ook in het Beatrix Paviljoen worden geëxposeerd, groeien in de natuur in bomen. Daarom worden zij ook zo geëxposeerd en dit geeft een bezoek aan dit paviljoen een extra subtropisch tintje. Met hun groeiwijze in bomen onttrekken de bromelia's water en voedingsstoffen niet aan de grond, maar aan de lucht!

Tentoonstellingskalender paviljoens Keukenhof 2010

De tentoonstellingskalender voor de drie speciale paviljoens op Keukenhof belooft iedere dag gevarieerde bloemen- en plantenshows, waardoor Keukenhof in 2010 altijd aantrekkelijk is.

Oranje Nassau Paviljoen:

19 maart t/m 23 maart:  Amaryllis - Freesia - Tulpen
25 maart t/m 30 maart:  Chrysanten
1 april t/m 6 april:          Rozen
8 april t/m 13 april:        Gerbera
15 april t/m 20 april:       Asters - Limonium - Bouvardia - Saintpaulia - Kalanchoë
22 april t/m 27 april:       Narcissen - Bijzondere Bolgewassen
29 april t/m 5 mei:         Alstroemeria - Iris sen - Lisianthus - Lathyrus
7 mei t/m 16 mei:          Anjers - Snijhortensia - Zantedeschia - Zomerbloemen

Willem Alexander Paviljoen:
Naast de basistentoonstellingen met tulpen en narcissen en de afsluiting met de grootste lelieshow ter wereld zijn er speciale bloemenshows:
18 maart t/m 30 maart:  Hyacinten
18 maart t/m 27 april:    Tulpen - Narcissen
18 maart t/m 16 april:    Bloeiende Heesters (Syringa, Viburnum, Prunus, Forsythia)
18 maart t/m 16 mei:     Cyclamen - Pothortensia - Begonia
16 april t/m 16 mei:       Vaste planten
18 maart t/m 16 mei:     Bloeiende bolgewassen zoals: Iris, Narcis, Tulp, Lelie, Amaryllis, Zantedeschia
6 mei t/m 16 mei:          Lelies

Beatrix Paviljoen:
18 maart t/m 16 mei:     Orchidee - Anthurium - Bromelia

Meer: www.keukenhof.nl