Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Rosberg snelste op eerste dag van het seizoen. De eerste dag van het nieuwe Formule 1-seizoen zit erop. Nico Rosberg eindigde de vrijdagtrainingen voor de Bahreinse Grand Prix als snelste.

Met een tijd van 1.55.409 was de Mercedes Grand Prix-rijder vier tienden sneller dan McLaren-coureur Lewis Hamilton. Michael Schumacher sloot de eerste dag af als derde.

De Formule 1-coureurs zijn niet blij met het nieuwe gedeelte van het circuit in Bahrein. Er is besloten om na bocht vier een extra loop toe te voegen. Dit gedeelte bestaat uit vijf bochten voordat de coureurs weer op de orginele baan terechtkomen.
Ontwerp
"Dit deel van het circuit ligt er al vier jaar. Het was ontworpen voor langeafstandsraces om meer auto's op de baan te kunnen laten rijden," zegt architect Hermann Tilke in Auto Motor und Sport. De rondetijden zullen door het nieuwe gedeelte rond de twee minuten liggen.

Kritiek
Mark Webber is teleurgesteld. "Alles is stop en go. Optrekken, afremmen, insturen, optrekken, afremmen insturen...". Zijn teamgenoot Sebastian Vettel had liever een paar snelle bochten gehad. "De rechterbocht is de enige snelle bocht", voegde Heikki Kovalainen toe.

Lengte
Door de aanpassing wordt de lengte van het circuit uitgebreid van 5,412 kilometer tot 6,299 kilometer.

 

 

Ronde op Circuit Bahrein


Ronde met Felipe MAssa