Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Slot Moyland (Duits: Schloss Moyland) is een kasteel in de gemeente Bedburg-Hau nabij Kleef in Duitsland. Het ligt in het dorp Till-Moyland. Het waterslot is als kunstmuseum is gesloten tot september 2010.

De tentoonstellingshal in de nieuwe voorburg wordt gebruikt voor wisselende exposities van hedendaagse kunst en behoort tot de grootste in Noord-Rijnland-Westfalen. Het museum behoort tot het Duits/Nederlandse samenwerkingsverband Crossart.

De museumcollectie

De collectie Van der Grinten
In het museum bevindt zich, naast een groot aantal kunstobjecten uit de 19e en 20e eeuw, 's werelds meest omvangrijke collectie met vroege kunstwerken van de bekende beeldhouwer Joseph Beuys. Alle kunstwerken komen uit de verzameling van de gebroeders Van der Grinten, die hun werk inbrachten in de "Stichting Museum Slot Moyland, verzameling Van der Grinten, Joseph Beuys archief van Noord-Rijnland-Westfalen". Franz Joseph van der Grinten verzamelde samen met zijn broer Hans van der Grinten hedendaagse kunst, grafiek en beelden uit de laatste twee eeuwen en daarnaast ook Jugendstil en art deco-keramiek, medailles, munten en kunst- en cultuurhistorische documentatie met name over de Nederrijnregio.

Joseph Beuys-archief
In de nieuwe voorburcht bevinden zich het Joseph Beuys-archief en een wetenschappelijke bibliotheek met talloze geschriften over beeldende kunst van de laatste twee eeuwen, met bijzondere aandacht voor de cultuur van de regio Nederrijn. Het Joseph Beuys-archief van Noord-Rijnland-Westfalen documenteert de receptie van Joseph Beuys in de media en is gelieerd aan de kunstacademie te Düsseldorf. De directeur van deze academie Markus Lüpertz had in 2006 een expositie met beelden en schilderijen in de tentoonstellingshal, die op de begane grond gevestigd is in de nieuw gebouwde voorburcht. Directeur van het Beuys archief is Bettina Paust. De gebroeders Van der Grinten waren samen vanaf 1990 tot hun pensionering (op verschillende data) artistiek directeur van het museum.

Het beeldenpark en de kruidentuin
In het slotpark kan men wandelen door een fraai beeldenpark en een educatieve kruidentuin.

Het beeldenpark toont kleine beelden, maar ook monumentale kunstwerken van internationale beeldhouwers, zoals:

    * Eduardo Chillida
    * Erwin Heerich
    * Gerhard Marcks
    * Kubach-Wilmsen
    * Een recente aanwinst voor het beeldenpark is Spinning Oracle from Delphi van James Lee Byars.

Voor concerten wordt de feestweide ingericht met podia, cateringtenten en zitgelegenheid.

In de kruidentuin zijn een honderdtal verschillende kruidensoorten verzameld zoals keukenkruiden, geneeskruiden en kruiden uit de kloostertuin. Er worden rondleidingen gegeven met verschillende thematische zwaartepunten.

Joseph Beuys-archief in Museum Schloss Moyland


Slot Moyland (Duits: Schloss Moyland)
is een kasteel in de gemeente Bedburg-Hau nabij Kleef in Duitsland. Het waterslot is als museum voor hedendaagse kunst opengesteld voor het publiek. In het museum bevindt zich, naast een groot aantal kunstobjecten uit de 19e en 20e eeuw, 's werelds meest omvangrijke collectie met vroege kunstwerken van Joseph Beuys. Alle kunstwerken komen uit de verzameling van de gebroeders Van der Grinten, die hun werk inbrachten in de Stiftung Museum Schloss Moyland, Sammlung Van der Grinten, Joseph Beuys-Archiv des Landes Nordrhein-Westfalen.

Persbericht over k omende expositie in Schloss Moyland:

28.03.2010 - 15.08.2010
Landschaft ohne Horizont - Landscape without Horizon
Nah und Fern in der zeitgenössischen Fotografie


Die Betrachtung von Natur und Landschaft und deren Darstellung in allen künstlerischen Medien ist hoch aktuell. Gerade in der zeitgenössischen Fotografie ist die ‚Landschaft’ in ihren unterschiedlichen Ausformungen das zentrale Thema im internationalen Diskurs.
Jedoch noch nie wurden Landschaftsfotografien in einer Ausstellung thematisiert, in denen der Horizont, jener Schlüsselreiz zum Erkennen von Landschaft und für die räumliche Orientierung in ihr, keinerlei Rolle spielt. Weltweit erstmalig zeigt somit die Ausstellung „Landschaft ohne Horizont – Landscape without Horizon. Nah und Fern in der zeitgenössischen Fotografie” (28. März – 15. August) Werke von 15 internationalen zeitgenössischen FotokünstlerInnen, die in ihrer jeweils spezifischen Sicht auf Landschaft den trennenden und definierenden Horizont ausblenden.
Die Künstlerliste reicht von Dieter Appelt, Boris Becker, Daniel Gustav Cramer, Natalie Czech, Miklos Gaál, Andreas Gefeller und Jitka Hanzlová bis zu Naoya Hatakeyama, Zhao Liang, Taiji Matsue, Walter Niedermayr und Thomas Struth sowie Adam Thompson, Timm Ulrichs und Thomas Wrede.

Die Abwesenheit des Horizonts als Grenzlinie zwischen Himmel und Erde, als Orientierungsmarke zwischen Unten und Oben, dies demonstrieren die 79 ausgestellten Fotografien, eröffnet neue, ungeahnte Sichtweisen auf uns vertraut scheinende Landschaften. Tradierte Rezeptionsmuster und die Selbstgewissheit des Menschen bei seiner Verortung in der Welt, für die der sichtbare Horizont maßgeblich ist, werden auf unterschiedlichste Weise hinterfragt.
Eröffnung Sa 27.03.2010, 18:00 Uhr