Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Hennie van der Most wint leukste verkiezing.ToerNed Award, leukste dagje uit: Wunderland Kalkar. Een dag nadat Hennie van der Most met voorkeursstemmen in de gemeentraad van Lochem werd verkozen, werden de resultaten bekend gemaakt van een stemming over een veel leuker onderwerp: Het Leukste Dagje Uit. Hennie van der Most ontving de TourNed Award voor zijn attractiepark Wunderland Kalkar uit handen van de Europees directeur van de IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions), Andreas Veilstrup Andersen.

De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de vakbeurs Het Leukste Dagje Uit. Na een voorselectie van tien genomineerden werd de uiteindelijke winnaar gekozen via een stemming onder bezoekers van attractieparken.

Wunderland Kalkar is het verhaal van een kerncentrale, net over de grens bij Arnhem, die nooit in gebruik werd genomen. Hennie van der Most nam het complex over en bouwde ‘de grootste woonkamer van Europa’. Het All-in concept maakt een dagje uit tot een zorgeloze ervaring. Van der Most: "Er wordt één prijs betaald voor een compleet verzorgd arrangement waarbij het eten en drankjes bij de prijs zijn inbegrepen. Dit geldt ook voor Kernie´s Familiepark waar elke dag iets te beleven valt met meer dan 40 spannende attracties, onbeperkt frietjes, ijs, frisdrank, koffie en thee voor één prijs. Voor liefhebbers van een beetje actie biedt Adventure Plaza een onvergetelijke actieve dag vol spanning, humor en avontuur met karten, quadrijden of het racen in een dragster op de enige dragsterbaan in Europa!"

Meer informatie overWunderland Kalkar: www.wunderlandkalkar.eu

De andere genomineerden waren:
-        Kinderparadijs Malkenschoten (www.malkenschoten.nl)
-        Efteling (www.efteling.com)
-        Indoor Skydive Roosendaal (www.indoorskydive.com)
-        Attractie- & Vakantiepark Slagharen(www.slagharen.com)
-        Toverland (www.toverland.nl)
-        BillyBird Park Hemelrijk (www.billybird.nl)
-        Aqua Zoo Friesland (www.aquazoo.nl)
-        Voetbal Experience (www.voetbalexperience.nl)
-        SnowPlanet (www.snowplanet.nl)