Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Indrukwekkend zwembadcomplex doorslaggevend bij keuze camping. Zon, zee en... zwembaden. Veel gezinnen die een campingvakantie boeken laten de aanwezigheid van een indrukwekkend zwembadcomplex zwaar meespelen in de uiteindelijke keuze van de camping.

 De campinggast neemt geen genoegen meer met een klein rechthoekig zwembad. Ouders en kinderen zoeken voor vermaak vooral spectaculaire zwembadcomplexen. Hoe uitgebreider het zwemvertier, hoe beter. ‘Uit het klanttevredenheidsonderzoek van Ecamp blijkt dat 90% de aanwezigheid van een zwembad belangrijk tot zeer belangrijk vindt. Ook de aanwezigheid van glijbanen speelt een rol in het keuzeproces: 60% van de respondenten geeft aan dit van belang te vinden,’ aldus Ecamp marketing coördinator Alida Dorenbosch. Campingorganisatie Ecamp stemt haar campingaanbod mede op deze wensen af. Van de ruim 270 campings die in Europa worden aangeboden hebben er 248 een buitenbad en 142 een of meerdere waterglijbanen. Overdekte zwembaden zijn er op 58 campings. Voor echte waterratten heeft Ecamp nu ook een top tien samengesteld van campings met super zwembaden. Zie voor nadere info www.ecamp.nl/zwembadtoptien.

Strand- én zwemwalhalla
Aan het strand gelegen én een zwembad met een zeer hoog wauw factor: dat biedt camping Sunêlia la Pointe St.Gilles in Bénodet in Bretagne. Het beschikt over een gigantisch gedeeltelijk overdekt zwembadcomplex met zes glijbanen, diverse zwemrivieren, balneo massagebad, een hamman, sauna en spa. Ook camping Le Vieux Port in Messanges in Les Landes ligt op loopafstand van het strand en heeft het grootste themazwembad van alle campings in Frankrijk – piraterij. Het watercomplex bedraagt 1400m² en telt onder meer drie zwembaden – waarvan een overdekt verwarmd bad, een golfslagbad, drie waterglijbanen, een kinderlagoon en twee spa’s. 

Turbo cyclone waterattractie
In aantal glijbanen is camping Domaine Le Pommier in de Ardèche waarschijnlijk onovertroffen: dit waterpark heeft er maar liefst acht met klinkende namen als mulithill, anaconda, viper en hillracer. Een van de glijbanen is 37 meter lang. Of er al niet genoeg spetterend avontuur is opent het park aanstaande juli ook nog eens twee nieuwe waterattracties: tsunami en turbo cyclone. 

Nieuwe camping Dalmatië
Nieuw voor dit seizoen is camping Resort Solaris in Dalmatië. Ecamp heeft deze camping mede geselecteerd vanwege het overweldigende waterplezier. De camping is onderdeel van een resort met meerdere hotels dat in totaal 13 zwembaden biedt – zowel binnen als buiten.Bijna alle baden zijn met zeewater gevuld. Eén van de buitenbaden heeft een barretje en een mooi uitzicht op zee. Voor de kids zijn er 7 waterglijbanen en aparte kinderbaden. In het uitgebreide wellness en spa gedeelte vind je 6 van de 13 zwembaden, deze zijn allemaal verwarmd en binnen. Verder vind je hier verschillende sauna’s, jacuzzi, whirlpool en een solarium. 

Zwemplezier in Denemarken
Waterratten kunnen nu ook in twee vakantieparken in Denemarken terecht voor ultiem waterplezier. Vakantiepark Lalandia Billund in de Deense regio Zuid-Jutland doet zeker mee voor een hoge plaats in de zwembad top tien. Het hart van het park is het enorme overdekte Aquadome met een totale oppervlakte 25.000m²: de temperatuur is binnen dus altijd aangenaam. Er zijn meerdere zwembaden, zes glijbanen, in- en outdoor spa’s en voor de allerkleinsten een apart kinderbad.

En wat dacht je van het zeer kindvriendelijke park Lalandia Rødby op het Deense eiland Lolland. Waterpret is hier gegarandeerd in het Aquadome met vier zwembaden inclusief golfslagbad, drie kinderbaden, vier glijbanen en uitgebreide spafaciliteiten. 

Méér waterfun
Andere campings die in de Ecamp top tien staan zijn San Francesco in Porto S. Margherita en Villaggio Turistico Europa in Grado, beide aan de Venetiaanse kust, camping La Torre del Sol aan de Costa Dorada en camping Le Floride & l’Embouchure in het Franse Roussillon.
 
Ecamp

Ecamp verkoopt sinds 2002 volledig verzorgde campingvakanties op momenteel ruim 270 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, Calamiteitenfonds en SGR.