Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Rijksmuseum lanceert vandaag op Tefaf Maastricht een ambitieus restauratieprogramma. Het betreft een selectie topstukken uit de collectie van het Rijksmuseum die een intensieve restauratie moeten ondergaan

om bij de heropening van het hoofdgebouw van het museum in 2013 weer te stralen als nooit tevoren. Werken waar het om gaat zijn o.a. de Brieflezende vrouw van Vermeer, Zes graffiguren van de T’ang dynastie, een mahonie stijlkamer uit 1748, de Beuning kamer genoemd en het zilveren tafelstuk van Jamnitzer dat tot de absolute hoogtepunten van de verzameling Europese edelsmeedkunst behoort. Het Rijksmuseum zoekt voor dit grootschalige restauratieprogramma voor elk van de projecten sponsors.

In 2007 opende het hypermoderne Ateliergebouw van het Rijksmuseum zijn deuren. Door de state of the art voorzieningen en de goede samenwerking tussen restauratoren, conservatoren, wetenschappers (van de Universiteit van Amsterdam) en natuurwetenschappers (van Instituut Collectie Nederland) zijn de restauratie-ateliers van het Rijksmuseum uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend en innovatief multidisciplinair kennisinstituut op het gebied van conservering, restauratie, (kunst)historisch en materieel onderzoek.
De eerste resultaten hiervan worden nu zichtbaar. Vanaf 21 april a.s. presenteert het Rijksmuseum in de Philipsvleugel de Stralende Madonna’s, drie ronde schilderijen uit de Italiaanse Renaissance die met behulp van de nieuwste onderzoeksmethoden grondig zijn gerestaureerd en als aanwinsten uit eigen collectie als herboren worden gepresenteerd.

Voor meer informatie: WWW.RIJKSMUSEUM.NL